Hírek

Szórakozás önfeledten és biztonságban2024. július 11., csütörtök

Egy fesztivál – legyen külföldön vagy belföldön - mindig fantasztikus élmény.  Nem árt azonban, ha odafigyelünk a biztonságra is. Néhány tipp annak érdekében, hogy a fesztiválozás felhőtlenül, egyúttal biztonságban teljen.


tovább...

Élményekkel teli nyár biztonságosan

2024. július 4., csütörtök

A nyári vakáció beköszöntével sokezer diák számára kezdődött el a gondtalan pihenés, szórakozás és a különféle programok látogatása. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ez az időszak korántsem veszélytelen: ilyenkor megemelkedik a balesetek száma a gyerekek körében, nem ritka, hogy egy nyári táborból sérüléssel térnek haza, ami akár több százezres költséggel is járhat. Arról nem is szólva, hogy egy gyermekbaleset a szülőkre is kihatással lehet, például szabadságot kell kivenniük emiatt. Cikkünkben a hasznos tippek mellett a gyermekekre köthető biztosítási konstrukciókról is olvashatsz.


tovább...

Mindig köss kötelező biztosítást!

2024. június 30., vasárnap

Nem ritka, hogy valaki elhagyja rendszámát a gépjárművéről, hiszen kisebb koccanások, parkolási sérülések szinte mindenkivel előfordulnak, de akár a rendszámtábla műanyag tartója is elöregedhet. Rendszám nélkül azonban tilos részt venni a közúti forgalomban, így, ha az egyik vagy mindkét rendszám megsérül, elvész, mihamarabb be kell jelenteni a kormányablakban.


tovább...

Kedves Ügyfeleink!

Július 4-én és 5-én technikai okokból személyes ügyfélszolgálatunk zárva tart, természetesen emailben és telefonon is elérhetőek leszünk.

E-mail: info@eurorisk.hu

Telefon: 06 1 585 8888

Üdvözlettel,

Az Eurorisk csapata


tovább...

Fontos az értékeink megfelelő biztosítása!2024. június 20., csütörtök

Az átlagosnál nagyobb figyelem szükséges a hétvégi házak, nyaralók biztosítása esetén, ugyanis egy esetleges kár sokkal komolyabb következményekkel járhat ott, ahol csak időszakosan tartózkodnak a tulajdonosok, mint az állandó lakcímen, ahol akár gyorsabban fény derülhet egy problémára. Összegyűjtöttük, mire érdemes figyelni az ideiglenesen lakott ingatlanokra vonatkozó szerződés megkötésénél, továbbá a kármegelőzésről is ejtünk néhány szót.


tovább...

Fontos az értékeink megfelelő biztosítási védelme!Papp Lajos, az Eurorisk Kft. ügyvezetője, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnöke a a DUNA TV Családi kör című műsorában adott interjút.


tovább...

Fontos az értékeink megfelelő biztosítása!2024. június 12., szerda

Az élénk érdeklődéssel kísért, idén első alkalommal elindított lakásbiztosítási kampány keretében a lakásbiztosítással rendelkezők költségmentesen felülvizsgálhatták és a körülményeikben bekövetkezett változásokhoz igazíthatták biztosításukat, vagy új, kedvezőbb tartalmú szerződést köthettek. A lehetőséggel a jelzáloghitellel terhelt lakóingatlanok tulajdonosai is élhettek.


tovább...

Kérd alkusz segítségét, ha szükséges!2024. június 7., péntek

Elgondolkodtál már azon, hogy melyik az előnyösebb számodra: közvetlenül a biztosító társaságnál megkötni a biztosításod, vagy egy alkuszcég szolgáltatását igénybe venni? Vajon az Eurorisk biztosítási alkuszként miben nyújt többet Neked? Összegyűjtöttük a témával kapcsolatos legfontosabb információkat és 6 érvet, melyek az alkuszcégek mellett szólnak.


tovább...

Mindig köss kötelező biztosítást!2024. május 29., szerda

A mobil nyaralás egyre népszerűbb a magyarok körében, és szerencsére Európa-szerte rohamosan nő a lakókocsik és lakóautók számára kialakított, teljes infrastruktúrával ellátott parkolóhelyek száma is. Vannak, akik semmiért nem cserélnék el a lakókocsik és lakóautók által nyújtott szabadságot, azzal azonban sokan talán nincsenek tisztában, milyen biztosítási szabályok vonatkoznak ezekre a járművekre. Cikkünkkel nekik (is) szeretnénk segíteni.


tovább...

Fontos az értékeink megfelelő védelme!2024. május 23., csütörtök

A heves szélviharok vagy a jégesők mind a kertes, mind a társasházi otthonokban súlyos károkat okozhatnak. A beázások, a sérült tetők vagy a tönkretett veteményesek helyreállítása jelentősen megterhelheti a pénztárcánkat, amennyiben nem rendelkezünk megfelelő biztosítással, vagy nem tesszük meg a szükséges óvintézkedéseket. Utóbbi már csak azért is fontos, mert ha a kár egyértelműen a mi felelősségünk, pl. elhanyagolt karbantartás miatt következett be, akkor a biztosító jogosult lehet a kifizetés megtagadására.


tovább...

 

Kedves Ügyfeleink!

Május 16-17-én technikai okokból személyes ügyfélszolgálatunk zárva tart, természetesen emailben és telefonon is elérhetőek leszünk.

E-mail: info@eurorisk.hu

Telefon: 06 1 585 8888

Üdvözlettel,

Az Eurorisk csapata


tovább...

Mindig köss kötelező biztosítást!

Budapest, 2024.05.13.

Bővül azon járművek köre, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni. Ez az érintettekre 2024 július 16-tól vonatkozik majd.


tovább...

Mindig köss kötelező biztosítást!2024. május 9., csütörtök

Előfordul, hogy egy gépjárművet átírnak a család egy kiskorú tagjára, például, ha a gyermek már megszerezte a jogosítványát, vagy a család új autót vásárol és a régit a kiskorú családtagnak ajándékozza. Mivel az ügyintézés okozhat némi fejtörést, cikkünkben összegyűjtöttük azokat az információkat, melyek segíthetnek abban, hogy a kiskorú nevére történő gépjármű átírás szabályszerűen történjen meg. Azt is áttekintjük, milyen okmányok szükségesek egy ilyen speciális esetben.


tovább...

Mindig köss kötelező biztosítást!2024. május 2., csütörtök

Sok háztartásban tartanak két vagy több gépjárművet, és ha ezeknek ugyanaz a személy az üzembentartója, azt párhuzamos üzemeltetésnek nevezzük. Ennek kapcsán felmerül néhány kérdés, például, hogy más lesz-e a második gépjármű kötelező biztosításának díja, másik bonus kategóriába sorolnak-e bennünket, ahhoz képest, mintha csak egy gépjárművünk lenne? És mit kell tenni, ha a régi gépjármű eladása előtt állunk, de már megvásároltuk az újat?


tovább...

Mindig köss kötelező biztosítást!2024. április 24., szerda

Az évszakváltás egyúttal azt is jelenti, hogy ideje felkészíteni gépjárművünket a melegebb időjárásra, így a későbbi problémákat is megelőzhetjük az időben történő  gondoskodással. Nézzük, mire érdemes odafigyelni a tavaszi felkészítés során!


tovább...

Mindig köss kötelező biztosítást!2024. április 20., szombat

Érdemi ellenőrzés híján továbbra sem kötnek kötelezőt a robogók többségére Magyarországon. Nagyon ráfizethet, aki ezen spórol.


tovább...

Fontos az értékeink védelme!2024. április 18., csütörtök

Éppen a kötelező jótállási idő leteltével hibásodott meg az elektronikai eszközöd? Egy ilyen eset bizony bosszantó lehet. Jó hír azonban, hogy több hazai biztosító kínálatában is elérhető az a kiegészítő biztosítás, amely ezen eszközök garanciális idejének lejárta utáni javíttatását vagy cseréjét fedezi.


tovább...

Tudjuk magunkat is biztonságban!2024. április 11., csütörtök

A tavaszi idő beköszöntével sokan éreznek kedvet a grillezéshez, nem mindegy azonban, hogyan tesszük ezt. Könnyen elkövethetünk ugyanis olyan hibákat, amelyeknek égési sérülés vagy akár tűzeset lehet a vége. Összegyűjtöttük, mire érdemes figyelni.


tovább...

Mindig köss kötelező biztosítást!

2024. április 4., csütörtök

Alig várod már, hogy újra motorozhass a tavaszi napsütésben? Akkor fontos, hogy elvégezd a szezon előtti ellenőrzéseket, hiszen a téli időszak után a motor gumiabroncsainak légnyomása csökkenhet, az akkumulátor merülhet, néhány csavar pedig meglazulhat. Ha rutinellenőrzés nélkül vágunk neki első utunknak, akár komoly baleset is bekövetkezhet. Összegyűjtöttük, mire kell különösen nagy figyelmet fordítani annak érdekében, hogy a szezon balesetmentesen teljen.


tovább...

Utazásodhoz mindig köss utasbiztosítást!2024. március 28., csütörtök

Lassan újra előkerülnek a télen pihenő kerékpárok, kedvünk támadhat egy kirándulásra vagy valamelyik extrém sport kipróbálására. Bármi legyen a program, nem árt tudni, milyen biztosítások mellett indulhatunk nyugodtan útnak, és hogyan térítenek a biztosítók baleset vagy lopás esetén.


tovább...

Lakásbiztosítások szakértő segítséggel!2024. március 22., péntek

A családi otthon vagy a hétvégi ház legtöbbünk számára a legnagyobb anyagi értéket jelenti. Éppen ezért fontos, hogy ennek megfelelően gondoskodjunk a védelméről is, máskülönben egy tavaszi viharkár – pl. villámcsapás, fa kidőlése, heves esőzés – helyreállítása megterhelő lehet mind anyagilag, mind lelkileg. Nem mindegyiket tudjuk kivédeni, de ha körültekintőek vagyunk, enyhíthetünk a károkon. Mutatjuk, hogyan!


tovább...

Fontos a biztonság!2024. március 18., hétfő

A négy évszakos abroncsokról néhány éve még az volt a sofőrök  véleménye, hogy nem biztonságosak, éppen ezért sokáig tartoztak a “megtűrt” kategóriába. Azóta sok minden változott: a gyártói fejlesztéseknek köszönhetően a négy évszakos autógumik minősége sokkal jobb lett. De vajon tényleg megéri négyévszakos gumiabroncsot venni? Hogyan teljesítenek különböző időjárási körülmények között? Milyen előnyökkel és hátrányokkal jár a használatuk? Cikkünkben összegyűjtöttük a négyévszakos gumi előnyeit és hátrányait.


tovább...

Egy lakás túl nagy érték ahhoz, hogy ne köss rá biztosítást!2024. március 8., péntek

Március 1-jén veszi kezdetét az első lakásbiztosítási kampány, melynek keretében minden lakástulajdonos felülvizsgálhatja és akár kedvezőbbre válthatja jelenlegi lakásbiztosítását, függetlenül annak évfordulójától. A megfelelő döntéshez elengedhetetlen a biztosítások széles kínálatának összehasonlítása, valamint, hogy gondosan megvizsgáljuk az adott ajánlatokhoz tartozó szolgáltatási tartalmat is. Összegyűjtöttük, mely szempontokra érdemes még figyelni.


tovább...

Interjú Papp Lajossal, a FBAMSZ elnökévelElindult az első lakásbiztosítási kampány, ügyvezetőnk, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnöke nyilatkozott az M1 ma este című műsorában.


tovább...

Ne feledkezzen meg erről a fontos határidőről!2024. február 25., vasárnap

Annak a közel nyolcvanezer gépjármű-tulajdonosnak, akik az év végi kampányban, január elsejével kötöttek új kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb), legkésőbb február 29-én éjfélig kell rendezniük esedékes díjrészletüket – hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ). A szigorú határidő az összegnek a biztosítóhoz való beérkezésére vonatkozik.


tovább...

Az EURORISK Kft. (székhely: 1133 Budapest, Árbóc u. 6., cégjegyzékszám: 01-09-266695, felügyeleti törzsszám: 10870055, felügyelő hatóság: Magyar Nemzeti Bank, képviseli: Papp Lajos ügyvezető önállóan) és az ECORG Biztosítási Alkusz Kft. ezúton tájékoztatja az ECORG Biztosítási Alkusz Kft. ügyfeleit arról, hogy a biztosítási tevékenységről szóló 2014. évi LXXXVIII. törvény (Bit.) 406/A. § szabályainak megfelelően, 2023. december 1. napjának hatályával az Eurorisk Kft. átvette az ECORG Biztosítási Alkusz Kft. alkuszi megbízási szerződéseinek állományát.


tovább...

Legnagyobb értékedre feltétlenül köss biztosítást!2024. február 22., csütörtök

Biztosításaiddal kapcsolatban találkozhattál már a többszörös biztosítás fogalmával. Van értelme több lakásbiztosítást is érvényben tartani? Érvényes lehet egyáltalán mindegyik? Hogyan kell eljárni kárbejelentés esetén, és számíthatsz-e magasabb kártérítésre, ha több biztosításod van egy lakásra?


tovább...

Fontos a gondoskodás!2024. február 16., péntek

Szeretnél a családodról gondoskodni anyagilag, ha netán veled valami baj történne? Egy személyre szabott kockázati életbiztosítás biztonságot nyújthat a kiszámíthatatlan helyzetekre, megkötésével gondoskodhatsz szeretteid anyagi biztonságáról. Cikkünkben összegyűjtöttük, mit érdemes tudni erről a biztosítási formáról.


tovább...

2024. február 15., csütörtök

Tisztelt Ügyfelünk!

 

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Wáberer Biztosító 2024.02.15-től nevet vált. Ettől az időponttól a korábbi Wáberer Hungária Biztosító Zrt. Gránit Biztosító Zrt. cégnéven folytatja tovább tevékenységét.

A névváltozás az Ügyfelek számára semmilyen plusz teendőt nem jelent, valamennyi biztosítási szerződés változatlan feltételekkel marad hatályban. A névváltozás időpontjától a biztosító weboldalán és minden más hivatalos dokumentumon már az új, Gránit Biztosító Zrt. névvel és az ehhez tartozó rubinvörös logokkal fognak találkozni.

A Gránit Biztosító elérhetőségei a Biztosítási segédlet -> Biztosító társaságok menüpontban találhatók.

 

Üdvözlettel:

Az Eurorisk csapata


tovább...

Fontos gondoskodni a legnagyobb értékünkről!2024. február 13., kedd

Többféle káresemény történhet, amelyek következtében az otthonodban található használati tárgyak vagy értékek sérülnek. Szerencsére egy jól megválasztott lakásbiztosítás nemcsak a lakásra, hanem a benne lévő használati és értéktárgyakra, azaz az ingóságokra is kiterjed. Amennyiben azonban nem rendelkezel megfelelő biztosítással, számos kockázatnak teszed ki magad. Cikkünkben tipikus káresetekre hozunk példákat.


tovább...

Kedves Ügyfeleink!

Február 9-én pénteken délután a személyes, telefonos és online ügyfélszolgálatunk 14:00 óráig várja megkereséseiket. Tarifáló és szerződéskötő rendszereink viszont zavartalanul működnek.

Üdvözlettel,

Az Eurorisk csapata


tovább...

Mindig kössön kötelező biztosítást!2024. február 4., vasárnap

A kátyúk sok gépjármű-tulajdonosnak okoznak kellemetlenséget, különösen a téli időszakban. Ha kátyúba hajtunk, az a legjobb esetben csak az abroncsban tesz kárt, de bizonyos esetekben akár a felni és a futómű javítása is indokolt lehet, ami jelentős költséget jelent. Éppen ezért érdemes bebiztosítani járművünket kátyúkárok esetére a kötelező biztosítás mellé választható kiegészítő fedezettel. Hogyan köthető ez a biztosítás, és mit kell tennünk kár esetén? Cikkünkből kiderül.


tovább...

Fontos a lakásbiztosításunk karbantartása2024. január 26., péntek

Egy lakásfelújítás mindig izgalmas, egy kicsit magunk is megújulunk, ha otthonunkba bekerül néhány új bútor, elektronikus eszköz vagy padlófűtés, de az is, ha lecseréljük a nyílászárókat, esetleg napelemet szereltetünk fel.  Bármi is legyen az elképzelés, lényeges, hogy a felújítás mellett a lakásbiztosítás módosítására is gondoljunk! Cikkünkben eláruljuk, miért fontos ez!


tovább...

2024. január 15., hétfő

Az Eurorisk 2024-ben is igyekszik támogatást nyújtani olyan civil szervezeteknek, amelyek céljaival és törekvéseivel egyetért. Mások mellett idén a Majosházai Hospice Ház alapítványát is támogattuk. Az alapítvány a végstádiumú daganatos betegeknek és családjuknak próbálja megteremteni az emberhez méltó búcsú lehetőségét.

Ha támogatni szeretnéd ezt a munkát, hozzájárulásodat átutalhatod az alábbi számlaszámra:

OTP Bank 11742180 – 20066150

Lehetőséged van a személyi jövedelemadód 1%-ának felajánlására is. Ebben az esetben a bevallásban az alábbi kedvezményezettet kell megjelölni:

Református Dunamenti Kistérségi Diakónia (REDUKIDI)
Adószám: 18673539-1-13


tovább...

Házi kedvencek2024. január 20., szombat

Hogy ne kelljen órákig takarítania vagy a bútorai felújításával foglalkoznia, összeszedtük, mire érdemes figyelni, ha felelős gazdiként szeretne viselkedni, valamint eláruljuk, milyen típusú biztosításokkal védheti otthonát és kedvenc tárgyait.


tovább...

Mindig kössön kötelező biztosítást!2024. január 12., péntek

Számos ok lehet, amiért a gépjármű üzembentartója úgy dönt, hogy egy időre kivonja a forgalomból a járművét. Ilyen ok például, ha tudja, hogy egy ideig nem lesz használatban az autó, ha tartós szervizelésre van szükség, vagy ha csak szezonálisan, például kizárólag nyáron kívánja használni azt. A forgalomból való kivonást a hatóságok is kezdeményezhetik, ha például egy közúti ellenőrzés során súlyos műszaki alkalmatlanságot vagy szabálytalanságot állapítanak meg. Mi a kivonás menete, s mi lesz így a biztosítás(ok) sorsa?


tovább...

Utazásodhoz mindig köss utasbiztosítást!2024. január 6., szombat

Itt az idő felcsatolni a síléceket, hiszen már javában tart a síszezon! Indulás előtt azonban érdemes átnézni, mire lesz szükségünk a túrához, és hogy a felszerelésünkre és balesetek esetére milyen fedezetet nyújtanak a téli szezonra vonatkozó utasbiztosítások. Ebben segítünk most eligazodni.


tovább...

Az EURORISK Kft. (székhely: 1133 Budapest, Árbóc u. 6., cégjegyzékszám: 01-09-266695, felügyeleti törzsszám: 10870055, felügyelő hatóság: Magyar Nemzeti Bank, képviseli: Papp Lajos ügyvezető önállóan) és az ECORG Biztosítási Alkusz Kft. ezúton tájékoztatja az ECORG Biztosítási Alkusz Kft. ügyfeleit arról, hogy a biztosítási tevékenységről szóló 2014. évi LXXXVIII. törvény (Bit.) 406/A. § szabályainak megfelelően, 2023. december 1. napjának hatályával az Eurorisk Kft. átvette az ECORG Biztosítási Alkusz Kft. alkuszi megbízási szerződéseinek állományát.


tovább...

Mindig köss utasbiztosítást!Egy téli túra biztonságos, sikeres lebonyolítása számtalan apró részleten múlik. A megfelelő felkészülés mellett a felszerelések kiválasztása, a tájékozódás, az információgyűjtés, a biztosítás, valamint az energiapótlás is kiemelt fontosságú. Az alábbiakban – a teljesség igénye nélkül – összeszedtük, mikre figyelj, ha havas hegyvidéki utazást tervezel.


tovább...

Tisztelt Ügyfelünk!

Békés, boldog Karácsonyt, és egészségben, sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk!

Az Eurorisk csapata


tovább...

Gondoskodjon legnagyobb értékéről!A téli vakációzók üresen hagyott lakásai csábítóak lehetnek a betörők számára. A betörésbiztos bejárati ajtó, a speciális redőny és a riasztó a legelterjedtebb védekezési formák az illetéktelen behatolók ellen. Bár ezek a megoldások a bűnözők jó részét távol tartják, érdemes további intézkedéseket is tenni ingatlan és ingó vagyonod védelme érdekében. Összegyűjtöttük, milyen lépéseket érdemes tenned, mielőtt hosszabb időre elhagyod az otthonod.


tovább...

 

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy központi irodánk év végi nyitvatartása, továbbá ügyfélszolgálatunk elérhetősége a következők szerint alakul:

december 22: 8:00-15:00

december 25-26: ZÁRVA

december 27: 8:00-17:00

december 28: 8:00-17:00

december 29: 8:00-15:00

január 1: ZÁRVA

 

Üdvözlettel:
Az Eurorisk csapata


tovább...

Vizsgáljuk felül lakásbiztosításunkat!Ha megtesszük a megfelelő intézkedéseket lakásunk vagy bérbe adott ingatlanunk biztosítása érdekében, jelentős (anyagi) károkat előzhetünk meg. Az alábbiakban ötleteket adunk, melyek segítségével – egy jól összeállított lakásbiztosítás megkötésén túl – megóvhatjuk otthonunkat a zord időjárás veszélyeitől.


tovább...

30 éves az EuroriskAz Eurorisk megalakulásának 30. évfordulója alkalmából tettünk fel pár kérdést, hisz rengeteg emlék, élmény és tapasztalat született ez alatt a 3 évtized alatt.


tovább...

Utazásához mindig kössön utasbiztosítást!Évről évre egyre többen utaznak a téli időszakban a közeli országokba, hogy aktívan, sportolással töltsék szabadidejüket. Mivel a téli sportok nem mentesek a kockázatoktól, érdemes utasbiztosítással felkészülni az esetleges kellemetlenségekre.


tovább...

Utasbiztosítás - mindig kéznél, akár mobilon is!A tény, hogy a nyár már végleg elbúcsúzott és az időjárás a komorabb arcát mutatja, nem jelenti azt, hogy a négy fal közé kellene húzódnunk. Bár a nappalok hossza rövidül, az őszi és téli hónapok is át tudják adni a természet varázslatos szépségeit, amelyeket érdemes felfedezni. Egy őszi-téli hétvégi kirándulás vagy akár egy meghosszabbított hétvége ideális lehetőséget kínál arra, hogy kiszakadjunk a mindennapi rutinból, és új kalandokra induljunk.


tovább...

Az évszakok változásával elérkezik az elengedhetetlen téli-nyári gumiabroncs-cserék ideje, amelyek kulcsfontosságúak a biztonságos és hatékony gépjárműhasználathoz. Ahogyan az első hópelyhek megérkeznek, vagy a napsütéses nyári napok beköszöntenek, fontos, hogy autónk gumiabroncsai igazodjanak a hőmérséklethez és az útviszonyokhoz.

Ebben a cikkben összefoglaljuk, miért lényeges télen és nyáron is gumit cserélni az autón, hogyan befolyásolja a hőmérséklet a gumiabroncsok teljesítményét, milyen kockázatokkal járhat az időjárásnak megfelelő abroncshasználat elmulasztása, és mik az előnyei a szezonális gumiabroncs-cserének a biztonság és a gazdaságosság szempontjából.


tovább...

Gondoskodjon legnagyobb értékéről!Gondolkodtál már azon, hogy beleugorj a lakásvásárlás izgalmas világába? Akár az első otthonodat keresed, akár befektetési céllal vágsz bele, fontos, hogy tisztában légy a lehetséges buktatókkal, a gyakori rejtett hibákkal és egyéb problémákkal, melyek később csak fejtörést és bosszúságot okoznak. Segítünk neked: a lakásvásárlás legfőbb hibáiról ejtünk most néhány szót, és arról, hogyan kerülheted el őket!


tovább...

Mindig kössön kötelező biztosítást!A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) megkötése nemcsak jogi kötelezettség minden járműtulajdonos számára, hanem elengedhetetlen eszköz is az anyagi károk fedezetére baleset esetén. Ebben a cikkben részletesen ismertetjük a KGFB váltás folyamatát, a legjobb ajánlatok keresésének legegyszerűbb módjait, és a választás során fontos szempontokat.


tovább...

Egy kiránduláson is legyünk felkészültek!Ha ősszel szép az idő, a legjobb választás a szabadban tölteni az időt, felfedezve Magyarország lenyűgöző természeti csodáit. Menjünk akár családdal vagy barátokkal, fontos felkészülni a váratlan eseményekre is. A biztonság és a balesetek elkerülése érdekében, íme néhány tanács, hogyan készüljünk fel az őszi túrákra. Ezután négy népszerű és ugyanakkor különleges túrázási célpontot is javaslunk, amelyek garantáltan elvarázsolják az odalátogatókat.


tovább...

Az igényeinknek megfelelőt válasszuk!Megnövekedtek anyagi terheid? Szeretnéd csökkenteni lakásbiztosításod költségeit, miközben továbbra is biztonságban éreznéd magad otthonodban? A lakásbiztosítás megkötésekor számos tényezőt kell figyelembe venni, így ebben a cikkben olyan tanácsokat adunk, amelyekkel némi pénzt spórolhatsz meg a lakásbiztosításodon.


tovább...

Fontos a gondosság és a megelőzés!Általában elég egy apróság ahhoz, hogy nagy baj történjen, ezért is célszerű mindig figyelni, ha olyan eszközt használunk, amely használatához elektromosság vagy nyílt láng szükséges. Ha a lakásunkban tűz keletkezik, az az anyagi károk mellett még akkor is jelentős traumát okoz, ha sikerül megfékezni.


tovább...

Amire szintén fontos figyelni!Egy kisbaba érkezése sok mindent megváltoztat a családban, a szülőkben pedig kérdések milliói merülnek fel. A legtöbben szeretnének mindenről tökéletesen gondoskodni, ami teljesen érthető. Fontos, hogy egy témát körültekintően járjunk körbe, informálódjuk és tájékozódjunk. Ilyen a gyerekülések választásának nagy kérdése, amiről sok helyen olvashatunk az interneten.


tovább...

Biztosítsa építkezését is!Ha azt az utat választjuk, hogy álmaink otthonát nem kulcsrakészen vesszük, hanem mi magunk tervezzük meg és építjük fel, akkor bizony sok mindenre kell figyelnünk. Érdemes megfontolni nemcsak az épülő ház, hanem az építkezéshez használt eszközök, sőt a munkát végzők biztosítását is.


tovább...

Ünnepeltünk!

30 éve, 1993. szeptember 30-án írták alá az alapítók az Eurorisk társasági szerződését. A kerek évfordulót születésnapi rendezvénnyel ünnepeltük a RUDAS BISTRO-ban. Élő zenével, csodás vacsorával, sok tánccal és hatalmas szülinapi tortával ünnepeltük a kerek évfordulót!

 

Az Eurorisk csapata


tovább...

Az első félév végére 186 800 vállalati vagyonbiztosítást kezeltek a hazai biztosítók, 0,6 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. A féléves díjbevétel összege 64 milliárd forintot tett ki, ami 8 százalékkal haladta meg a 2022 első félévében regisztrált 59,3 milliárd forintos szintet – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által közzétett legfrissebb adatok alapján a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).


tovább...

Gondoskodjunk megfelelően otthonunk védelméről!Papp Lajos, az Eurorisk Kft. ügyvezetője, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnöke nyilatkozott a lakásbiztosításokról a DUNA TV Almárium című műsorában.


tovább...

Védje otthonát megfelelő biztosítással!Manapság rettentő népszerű és kelendő minden olyan eszköz, amelyet az okos jelzővel láttak el: okos telefon, okos tévé, okos óra, stb. Ezek az eszközök valóban megkönnyítik hétköznapi életünket, legyen szó a kommunikációról, információszerzésről, fényképezésről. De mit is jelent az okos otthon kifejezés pontosan? Ennek jártunk utána.


tovább...

 

Kedves Ügyfeleink, Partnereink és Barátaink!

Idén vagyunk 30 évesek, ahogyan azt logónkban egész évben büszkén hirdetjük.

Szeptember 29-én pénteken délután elvonulunk egy kicsit, hogy ezt a szép kerek évfordulót jól megünnepeljük laugh

Ezért a személyes, telefonos és online ügyfélszolgálatunk csak 14:00 óráig várja megkereséseiteket. Tarifáló és szerződéskötő rendszereink viszont zavartalanul működnek.

Természetesen bátran írjatok emailt vagy hagyjatok üzenetet, hétfőn megújult lendülettel kezdjük a következő 30 évet és leszünk a segítségetekre a megszokott minőségben.

 

Üdvözlettel,

A 30 éves Eurorisk csapata


tovább...

Asszisztencia biztosítással a nagyobb biztonságért!Számos korábbi cikkünkben hangsúlyoztuk már, hogy milyen sok esetben tud segíteni, ha nyaralásaink, utazásaink alatt rendelkezünk utasbiztosítással.  Most azok számára szeretnénk néhány fontos és hasznos információval szolgálni, akik autóval indulnak útnak. Érdemes tudni, hogy az utasbiztosításunk mellé választhatunk gépjármű asszisztencia szolgáltatást is, így nemcsak sérülés, baleset vagy elveszett/ellopott poggyász esetén számíthatunk segítségre, hanem akkor is, ha az autónkkal történik probléma.


tovább...

Védjük autónkat!Az MNB friss biztosítói adatsora szerint 2023 második negyedévében a biztosítók 1.016.925 casco szerződést kezeltek, 1,2 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. A casco állományhoz tartozó átlagos éves díj elérte a 161 ezer forintot, ami 22 százalékkal magasabb az egy évvel korábbi 133 500 forintos értéknél. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövegsége (FBAMSZ) arra hívja fel a figyelmet, hogy a forgalomban lévő gépjárműveknek csupán ötöde rendelkezik ilyen biztosítással, noha a lopáskárokra, valamint az elemi és a saját hibából adódó töréskárokra csakis ez a biztosítás nyújthat fedezetet.


tovább...

Utazáshoz mindig kössön utasbiztosítást!Az őszi hónapokban az időjárás sokszor tud kegyes lenni, ezért annak, aki nem tudott vagy nem akart a nyári hónapokban szabadságot kivenni, érdemes az indián nyárra időzítenie a pihenését. Bármerre is megyünk, fontos, hogy felkészüljünk a váratlan időjárás okozta helyzetekre. Mik lehetnek ezek? Mutatjuk...


tovább...

Fontos a lakásbiztosítások aktualizálása!Papp Lajos, az Eurorisk Kft. ügyvezetője, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnöke nyilatkozott a biztosítási összeg és a vagyontárgyak pótlási értékének fontosságáról a Hír TV Napindító című műsorában.


tovább...

Vigyázzunk rájuk!Az ősz első hónapjával a jó idő ugyan még nem búcsúzik minden évben, de az új tanév biztosan megkezdődik. Ezzel együtt pedig megjelennek az oktatási intézmények környékén a sokszor figyelmetlen gyermekcsoportok. Készüljünk fel a váratlan helyzetekre!


tovább...

Piros Orr Bohócdoktorok AlapítványAz Eurorisk csapata a biztosítások kezelése mellett feladatának érzi a boldogság megtalálását is. Ezért kedves szívünknek a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány tevékenysége, melyet ebben az évben is ugyanolyan odaadással támogatunk, mint korábban.


tovább...

Fontos az értékeink megfelelő biztosítása!Az otthonbiztosítás témájú cikkek a hétvégi házakra, nyaralókra vonatkozóan általában abban adnak tanácsot, hogyan gondoskodjunk ezen ingatlanok biztonságáról az őszi-téli hónapokban. Mi most azt vizsgáljuk meg, milyen szempontokat kell szem előtt tartani, ha a nyári időszakban aktívan használjuk a nyaralónkat, és szeretnénk azt biztonságban tudni.


tovább...

Fontos az otthonunk védelme!Az elmúlt hét viharai nyomán továbbra is folyamatosan érkeznek a bejelentések a biztosítókhoz. Bár még nem minden társaság adatai állnak a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) rendelkezésére, de az már így is kirajzolódik, hogy rekordösszegű, akár a négy és fél milliárd forintot is meghaladó kárrendezéssel számolhat az ágazat.


tovább...

Mindig kössön kötelező biztosítást!A tavaszi-nyári szezonban, ha közlekedésbiztonságról van szó, mindenképp említést érdemel az autósok és motorosok egymáshoz fűződő, nem éppen problémamentes kapcsolata. Hazánkban sajnos még továbbra sincs jelen teljes mértékben az a közlekedési kultúra, amely elengedhetetlenül szükséges az autósok és motorosok biztonságos együttműködéséhez.


tovább...

Védje autóját, kössön casco biztosítást!Már több esetben írtunk arról, hogy a saját hibánkból okozott közlekedési baleset, vagy egy természeti csapás (pl. jégverés, leszakadt faág stb.) esetén a gépjárművünkben keletkezett kárt csak CASCO biztosítás megléte esetén téríti meg a biztosító. Arról viszont még nem beszéltünk, hogy a kártérítési összeget hogyan határozza meg a biztosító, valamint nekünk milyen mértékű önrésszel kell számolnunk.


tovább...

Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. 2023. augusztus 1-jétől Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. cégnéven – Alfa Biztosító márkanéven - folytatja a tevékenységét.


tovább...

A legfontosabb értékünkről ne feledkezzünk meg!A jó idővel együtt a grillszezon is megérkezett. Akár a családnak, akár a barátoknak készítjük el a finom falatokat, fontos, hogy mindezt kellő odafigyeléssel és biztonságosan tegyük. Sokan nem is gondolnak arra, hogy mekkora felelősség egy grillsütőt használni, pedig számos baleset forrása lehet a kellemes kikapcsolódásnak induló nyári sütögetés.


tovább...

Mindig kössön kötelező biztosítást!Egy gépjármű ajándékozása már önmagában is izgalmas esemény, történjen az családi, baráti vagy munkahelyi körben, ám hogy a meglepetés később is jó élmény maradjon, érdemes a vele járó adminisztrációs ügyeket is időben átgondolni és elintézni. A tulajdonosváltás többek között a gépjármű biztosítására is hatással van. Cikkünkben megmutatjuk, hogyan.


tovább...

Ne felejtsen el felelősségbiztosítást kötni!Az idei Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat 2023. júl. 6. - 2023. júl. 8. között rendezik. A vitorlásversenyre idén is több száz hajót várnak, a nevezés egyik feltétele a felelősségbiztosítás megléte.


tovább...

Fontos a pontos tartalom!Könnyen előfordulhat, hogy bizonyos hivatalos ügyek intézésénél nem tudunk személyesen jelen lenni, így szeretnénk megbízni valakit, hogy járjon el helyettünk. Akár az asszisztensünk, akár szüleink vagy a párunk segítségét kérjük, mindenféleképpen szükségük lesz meghatalmazásra, hogy sikeresen tudják intézni ügyeinket.


tovább...

Utasbiztosítás osztálykirándulásokhoz is!Nyári táborba vagy külföldi osztálykirándulásra utazni izgalmas és nagyszerű lehetőség a gyermekeknek. Új élményeket szerezhetnek, új barátokat találhatnak, és számos új dolgot tanulhatnak meg. Az ilyen utazások azonban némi előkészületet és odafigyelést igényelnek annak érdekében, hogy gyermekeink biztonságban legyenek.


tovább...

Mindig kössön biztosítást motorjára is!Ahogy beköszönt a jó idő, egyre több robogóssal és motorossal találkozhatunk az utakon. Ön is használja a motorját a mindennapokban? Rendelkezik megfelelő biztosítással?


tovább...

Kössön mindig utasbiztosítást!Húsvét után 7 héttel, vasárnap és hétfőn ünnepli a keresztény világ a Pünkösdöt, mely idén május 28-29. napokra esik. A szombati nappal együtt 3 munkaszüneti napnak örülhetünk. A pünkösdi hosszú hétvége és a nyárias idő sokakat csábít utazásra és kirándulásra. Évek óta ez a 3 nap a belföldi szálláshelyek egyik legforgalmasabb időszaka, a legtöbb szállásadó külön erre az időszakra hirdetett akciós csomagokkal és programokkal várja vendégeit. A balatoni turistaszezon szintén ekkortájt szokott elkezdődni. Az idei pünkösdi hosszú hétvégére 15 százalékkal nőttek az előfoglalások az előző évihez képest - közölte saját adatai alapján a Szallas.hu az MTI-vel.


tovább...

Ügyeljen a sebességhatárra!Megszűnt a tolerancia a gyorshajtások ellenőrzésénél május 1-től, mostantól szigorúbban veszi a rendőrség a sebességhatárok átlépését. Ezt követően várhatóan még többen kaphatnak bírságot.


tovább...

Biztosítsa vállalkozása vagyontárgyait!A legfrissebb adatok szerint a brit vállalkozások fele alulbiztosított lehet. Az Aviva által megosztott Risk Insights jelentés alapján a megkérdezett vállalkozások 21%-a csökkentette, vagy tervezte mérsékelni a biztosítási fedezetek körét az elmúlt 12 hónap során. Ha ez a helyzet az Egyesült Királyságban, vajon milyen képet mutathat hazánk e területen?


tovább...

Kössön casco biztosítást szakértő segítséggel!A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) legújabb tájékoztatásából kiderül, hogy egyes biztosítók erőteljesen érzékelik a feltörések és autólopások számának emelkedését. Fontos erről is szót ejteni, hiszen egy személygépjármű megrongálása vagy „elvesztése” nem csak jelentős anyagi kár, de sok családnak a mindennapi közlekedésében is hatalmas gondot jelenthet. Bár egyre több autótulajdonos rendelkezik CASCO biztosítással, az azonban nem minden esetben jelenti a lopáskár fedezetét is, így érdemes figyelni a részletekre, ha CASCO biztosítást kötünk.


tovább...

Balesetbiztosítási tudnivalókA kötelező biztosítás, a CASCO és az otthonbiztosítás mindig is népszerű témák az oldalunkon, de mi a helyzet a balesetbiztosítással? Ha az értéktárgyainkra ilyen komoly figyelmet fordítunk és óvjuk azokat, akkor önmagunkról és szeretteinkről miért ne akarnánk hasonlóképpen gondoskodni?


tovább...

Ügyvezetőnk, Papp Lajos az FBAMSZ új elnöke

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) pénteki közgyűlése Papp Lajost, az Eurorisk Biztosítási Alkusz Kft. ügyvezetőjét választotta meg két évre a szövetség elnökének. Az új elnök Sebestyén László leköszönő elnöktől veszi át a pozíciót, aki 6 éven keresztül állt a szövetség élén, ám a következő időszakra nemzetközi irányultságú elfoglaltsága miatt már nem jelöltette magát.

 


tovább...

Mindig kössön kötelező biztosítást!A magyar utakon közlekedő 650 ezer robogó kevesebb, mint felére kötnek kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb), pedig az átlagosan 7-8 ezer forintos éves díj kifizetésével a tulajdonosok elkerülhetik a közúti bírságot és baleset esetén a több százezer forintot elérő átlagos kártérítést - hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).


tovább...

Tudja értékeit biztonságban, kössön biztosítást!Egyre kevésbé lepődünk meg azon, hogy évről évre szélsőséges időjárási körülményekkel kell számolni. Lehetetlen előre felmérni, hogy mikor, milyen nem várt csapadék vagy vihar tehet kárt az értéktárgyainkban. Éppen ezért fontos hangsúlyozni, hogy elkerülhetetlen a megfelelő otthon- és gépjármű-biztosítás megléte. Amennyiben szeretnénk biztonságban tudni értékeinket, érdemes időben megkötni vagy felülvizsgálni a biztosítási szerződéseket.


tovább...

Ami nélkül minden semmi - EgészségMa már számos módja van annak, hogy életkortól függetlenül mindenki megtalálja az egészségtudatos élet lehetőségét. Az étkezés, a sport, a pihenés, a munka és a családi élet megfelelő aránya és a biztonság megléte mind-mind hozzájárul, hogy tartalmas, boldog életet élhessünk. A biztonság alapszükséglet. Biztonságban érzi magát az ember, ha van egy állandó otthona, esetleg rendelkezik gépjárművel, kellő megtakarítással, valamint egészségbiztosítással és “egészséggel” is. Fontos kiemelni, hogy a legtöbb esetben mi magunk tehetünk azért, hogy valóban biztonságban legyünk, hiszen hétköznapi döntéseink nagyban meghatározzák körülményeinket és egészségünket.


tovább...

A lakásbiztosítások fontosságáról nyilatkozott ügyvezetőnk a Duna TV-benPapp Lajos, az Eurorisk Kft. ügyvezetője, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének szakértője nyilatkozott a lakásbiztosítások fontosságáról a Duna TV Almárium című műsorában.


tovább...

Boldog nőnapot kívánunk!

Minden kedves Hölgy Ügyfelünknek és Kollégánknak Boldog Nőnapot!

 

Köszönünk mindent. ????????
Eurorisk férfi csapata❤️


tovább...

Mindig kössön kötelező biztosítást!Ahhoz, hogy 2023-ban is a legkedvezőbb, pénztárcabarát kötelező biztosítás mellett döntsünk, elengedhetetlen, hogy időt és energiát fordítsunk az aktuális ajánlatok megismerésére és az esetleges szolgáltató váltással adódó adminisztrációs feladatokra. Ne aggódjon, weboldalunkon a lehető legrövidebb idő alatt megteheti ezt.


tovább...

Legnagyobb értékünkről fontos gondoskodnunk!Sokunk otthonául szolgálnak a társasházak, és az ilyen többlakásos épületek ideális esetben rendelkeznek átfogó biztosítással. De vajon mennyire vagyunk tisztában azzal, hogy az épületbiztosítás mire terjed ki pontosan? Elég, ha csupán a társasháznak van biztosítása, vagy ajánlott egyéni szinten is lakásbiztosítást kötni, hogy teljes biztonságban tudjuk az otthonunkat? Ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat.


tovább...

Minősített Fogyasztóbarát OtthonbiztosításPapp Lajos, az Eurorisk Kft. ügyvezetője nyilatkozott a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosításokról a Duna TV Almárium című műsorában.


tovább...

A magánegészségügyi ellátás számos előnye közül a biztonság áll a dobogó tetején.A pandémia számos változást hozott magával, így egyre több biztosító kínál olyan típusú egészségbiztosításokat, amelyek lehetővé teszik a biztosított fél részére a magánegészségügyi szolgáltatások igénybevételét. Adódik a kérdés, hogy vajon melyik korosztály a legnyitottabb a magánegészségügyi szolgáltatások iránt?


tovább...

Vizsgáltassa felül meglévő lakásbiztosítását!A biztosítási szektor minden év elején izgatottan várja az összesítéseket arról, mekkora költséggel zárult az elmúlt év. A Német Biztosítók Szövetsége (GDV) legújabb adatai szerint a németországi katasztrófa- és időjárás károk 2022-ben 4,3 milliárd euróra becsülhetők. Ezen adat alapján a 2022-es év a korábbi évek viszonylatában átlagos évnek tekinthető.


tovább...

Magas infláció, növekvő építőanyag és alapanyag árak, emelkedő munkadíjak, száguldó energia költségek. Ki ne hallotta volna ezeket a kifejezéseket az elmúlt időszakban, akár naponta többször is. De vajon ki gondolt arra, hogy mindez a lakásbiztosítását is érintheti? Mit kell tenni, hogy lakásunkat, házunkat érő jelentős káresemény esetén ne szembesüljünk drámai következményekkel?


tovább...

Jogosítvány és forgalmi engedély nélkül is autózhatunk!

Bár január elsejétől az autósoknak nem muszáj maguknál tartaniuk az autó forgalmi engedélyét és a jogosítványt, baleset esetén továbbra is meg kell adniuk a kárrendezéshez szükséges adatokat – hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).


tovább...

Óvja meg a garázsban tárolt értékeit a megfelelő lakásbiztosítással!Sokszor előfordul, hogy egy ügyfél káreset bekövetkezésekor szembesül azzal, hogy nem volt eléggé körültekintő és kellően gondos az értéktárgyait illetően. Persze az ember nem lehet minden pillanatban teljes mértékig elővigyázatos, de hozhat olyan döntéseket, amelyek által értékei biztonságba kerülhetnek.


tovább...

Felelősen az építőiparban is!Nem ritka jelenség az építőiparban, hogy egy káreset során eltűnnek, vagy az eljárás alatt csődbe mennek a károkozók, így biztosítás híján még érvényes bírósági ítélet birtokában sem juthatnak pénzhez a károsultak. Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) ezért újra indítványozta az építőipari felelősségbiztosítás kötelezővé tételét, amivel számos pozitív változás indulhat el a szektorban.


tovább...

Casco gyorstalpalóA biztonság az egyik legalapvetőbb emberi szükséglet, ezért érdemes a jövő évben is mindent megtenni önmagunk, családunk és vagyontárgyaink, így gépjárműveink biztonsága érdekében. Az egyik leghatékonyabb eszköz, amellyel autónk biztonságát szavatolhatjuk, a CASCO biztosítás.


tovább...

Békés, boldog Karácsonyt kívánunk!Tisztelt Ügyfelünk!

Békés, boldog Karácsonyt, és egészségben, sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk!

Az Eurorisk csapata


tovább...

 

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy központi irodánk év végi nyitvatartása, továbbá ügyfélszolgálatunk elérhetősége a következők szerint alakul:

december 23: 8:00-15:00

december 24-26: ZÁRVA

december 27: 8:00-17:00, Call centerünk 20:00-ig elérhető

december 28: 8:00-17:00

december 29: 8:00-17:00

december 30: 8:00-15:00

december 31-január 1: ZÁRVA

 

Üdvözlettel:
Az Eurorisk csapata


tovább...

A kormány stratégiai szektornak tartja a biztosítási szektort.A kormány stratégiai szektornak tartja a biztosítási szektort, így a jövőben az öngondoskodás, az egészségbiztosítás, a lakásbiztosítás és az agrárbiztosítás területén sokkal aktívabb beavatkozási folyamatra lehet számítani. A fenntarthatóság érdekében újra kell keretezni a biztosítók működését – hangzott el a MABISZ XII. konferenciáján.


tovább...

A tél veszélyei ellen is tehetünk biztosítási védelemmel!A korai sötétedés, a hideg idő, valamint a nem megfelelően felkészített járművek és ingatlanok mind komoly bajt okozhatnak a téli időszak alatt.  Érdemes odafigyelni és felkészülni, hogy megelőzzük a kellemetlenségeket és a hideg hónapok is biztonságban, nyugalomban teljenek. Ehhez adunk most hasznos tanácsokat.


tovább...

Tudja biztonságban családját!A legújabb adatok szerint egyre többen kötnek kockázati életbiztosítást és ez a biztosítási termék már a 25-35 éves korosztálynál is egyre népszerűbb. Miért érdemes kockázati életbiztosítással rendelkezni? Csakúgy, mint a legtöbb biztosítási termék, ez is biztonságot nyújt a kiszámíthatatlan helyzetekre. Amennyiben a családfőt valamilyen baj éri, akkor a biztosítás segíthet megőrizni a családtagok részére az anyagi biztonságot.


tovább...

Kössön mindig kötelező biztosítást!Ha valamilyen okból elmulasztja a kötelező díjának befizetését, akkor a felelősségbiztosítási szerződés díjnemfizetés miatt szűnik meg. Ebben az esetben a lehető leghamarabb újra kell kötni a szerződést, mert a díjjal nem fedezett időszakra úgynevezett fedezetlenségi díjat kell fizetni, ami a normál biztosítási díj többszöröse is lehet! Ha a szerződés díjnemfizetéssel szűnt meg, akkor a törvény szerint csak ugyanahhoz a biztosítóhoz köthető újra. A jelenlegi jogszabály értelmében a díjnemfizetés miatt megszűnt és újrakötött szerződés bonus-malus fokozata megmarad.


tovább...

Kössön megfelelő casco biztosítást!A kötelező biztosításhoz hasonlóan létezik CASCO bonus besorolás is. A kötelező bonus-malus rendszerről nagy eséllyel minden autótulajdonos hallott már, így a szabályokkal tisztában vannak, ám nem feltétlenül ilyen egyértelmű a helyzet a CASCO biztosítások tekintetében. Fontos tudni, hogy szinte minden biztosítótársaságnál mások a CASCO bonus fokozatokkal kapcsolatos szabályok, emiatt több kérdés is felmerülhet. Vajon hogyan és mi alapján változhat a CASCO bonus besorolása? Cikkünkben ezt igyekszünk bemutatni.


tovább...

A Magyar Nemzeti Bank honlapján is megjelent a közlemény: Hosszútávú együttműködési megállapodást kötött a független biztosításközvetítők érdekképviseletét ellátó FBAMSZ és az MNB a biztosításközvetítői piac fejlesztése érdekében. Elsődleges cél, hogy a jövőben minél szélesebb körű szakmai közönség ismeretei hasznosuljanak a biztosításközvetítői piac működését javító intézkedések, módszertanok, útmutatók kialakításában.


tovább...

Hosszútávú együttműködési megállapodást kötött a független biztosításközvetítők érdekképviseletét ellátó FBAMSZ és az MNB a biztosításközvetítői piac fejlesztése érdekében. Elsődleges cél, hogy a jövőben minél szélesebb körű szakmai közönség ismeretei hasznosuljanak a biztosításközvetítői piac működését javító intézkedések, módszertanok, útmutatók kialakításában.


tovább...

Kérdezze szakértőinket vállalkozása biztosításáról!Egy vállalkozást működtetni önmagában is kihívás, hát még a jelenlegi időszak viszontagságai között. Akármekkora is egy vállalkozás, bármilyen tevékenységet is folytat, számos kockázattal kell együtt élni, amivel már alapításakor érdemes számolni.

Tudta, hogy vállalkozások számára is léteznek egyedi biztosítások?


tovább...

Évforduló alkalmával mindig ellenőrizze kötelező biztosítása díját!Mint minden évben, 2022-ben is novemberben kezdődik a január elsejei évfordulós kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások kampánya. Papp Lajos, az Eurorisk Kft. ügyvezetője nyilatkozott az M1 Ma reggel című műsorában.


tovább...

Albérletre is kössön otthonbiztosítást!Saját otthon vásárlás esetén az első és legfontosabb tennivalóink közé tartozik, hogy lakásbiztosítást kötünk. Mi történik akkor, ha nem saját lakásba, hanem albérletbe költözünk vagy esetleg mi magunk adjuk ki az ingatlanunkat? Sokszor nem biztos, hogy eszünkbe jut a biztosítás, pedig ez sokkal fontosabb, mint az elsőre hinnénk. Eláruljuk, miért.


tovább...

Mindig kössön kötelező biztosítást!Csaknem egymillió gépjárműnek, köztük több mint félmillió személygépkocsinak esik még mindig január elsejére a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) évfordulója, esetükben a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) közel 100 ezer szerződésváltásra számít az év végi váltási időszakban, és mintegy 10 százalékos átlagdíj-emelkedésre. Papp Lajos, az Eurorisk Kft. ügyvezetője nyilatkozott a TV2 Tények című műsorában.


tovább...

Mindig kössön kötelező biztosítást!2022. második negyedévében a személyautók kötelező gépjármű-felelősségbiztosításai (KGFB) esetében 17 százalékkal nőttek a kárráfordítások. Bár a Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss KGFB-indexe alapján az állománydíjak hosszabb stagnálást követően 4 százalékkal emelkedtek 2021 azonos időszakához képest, a kárráfordítással, valamint a biztosítási adóval korrigált KGFB-index 2022-re a két évvel ezelőtti szintre állt vissza. Így az autók átlagos biztosítási díja meghaladta a 46 ezer forintot 2022. június végéig.


tovább...

Kedves munkatársunk, Kisné Molnár Éva, amellett hogy az Eurorisk állománykezelő csoportját erősíti, szabadidejében képzőművészként tevékenykedik. Első önálló kiállítása október 13-án nyílt meg a Ferencvárosi Művelődési Központ „Folyosó Galériájában”.

A megnyitón mások mellett számos kollégánk is részt vett, és köszöntötte Évát.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető november 6-ig az FMH épületében (1096 Budapest, Haller u. 27.), és a képekből akár vásárolni is lehet!


tovább...

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy 2022. október 22. (szombat) 20:00 és 2022. október 23. (vasárnap) 08:00 között a K&H Bank tájékoztatása szerint banki informatikai rendszerek fejlesztése miatt csak a bankkártyás fizetés működik.

Az esetleges kellemetlenségért szíves elnézését kérjük, türelmét és megértését köszönjük.

Természetesen a karbantartás befejezése után ismét választható az átutalásos fizetés is!

Üdvözlettel:

Az Eurorisk csapata


tovább...

Kössön casco biztosítást vadkár ellen!2021-ben csaknem 7500 nagyvadat ütöttek el Magyarország közútjain, ami 17 százalékkal több, mint a megelőző évben - derült ki a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) közleményéből. A szervezet fokozott óvatosságra inti az autósokat, mivel az őszi párzási időszakban sok állat téved az utakra.


tovább...

Mindig kösse be magát!Az elmúlt évezred vége óta folyamatosan javul a biztonsági övet használók aránya a hazai közutakon, de még mindig elmarad a legfejlettebb közúti biztonsági helyzettel rendelkező európai országok nem ritkán 98-99 százalékától. – áll a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) és az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) közleményében.


tovább...

Védje otthonát!A 2022-es viharszezon eddigi átlagkára 20-40 százalékkal meghaladta az elmúlt évekét. Az idei év erősen indult viharkárok tekintetében, a május-augusztusi hónapokban azonban jelentős volt a visszaesés. A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) 2010 óta összesíti e 4 hónap káradatait, idén erre az időszakra vonatkozóan az alábbiakat közölte.


tovább...

Utazás alkalmával gondoskodjon otthonáról!Beköszöntött az ősz és sokan erre az időszakra időzítik az éves szabadságukat, egy hosszabb utazást és hagyják maguk mögött az otthonukat. A nyarat követő csapadékosabb, viharos időjárás, valamint az üresen hagyott otthonok egyaránt növelik a nem várt események bekövetkezésének kockázatát, melyeket jobb elkerülni.


tovább...

Kössön nyaralójára is biztosítást!Sokan kötnek biztosítást az otthonukra, de nyaralójuk biztosításáról már megfeledkeznek. Pedig ez nagyon fontos lenne, hiszen a szélsőséges viharok vagy a betörések magas kockázata miatt biztosítás nélkül egy nyaraló sem lehet teljes biztonságban.


tovább...

Bécsi úti irodánk megújult külsővel várja ügyfeleinketAz irodánknak helyet adó Bécsi úti társasházban keletkezett júniusi tűzeset az irodánkban is jelentős kárt tett.

Örömmel tájékoztatjuk minden kedves ügyfelünket, hogy a felújítási munkálatok befejeződtek és 2022. szeptember 5-én, hétfőn 9 órakor megújult külsővel újra nyit a Bécsi úti irodánk.

Cím: 1032 Budapest, Bécsi út 229.

Telefon: +36 1 453 3315


tovább...

Ellenőrizze biztosai díját évente!Míg a koronavírus járvány csúcsán nagymértékben csökkent a közúti közlekedési balesetek száma a korlátozó intézkedések miatt, addig idén emelkedőben a balesetszám és a kárinfláció is, ami magával hozza a biztosítási díjak emelkedését is.


tovább...

Az Eurorisk csapata mindig is elkötelezett volt fontos ügyek mellett, és ez 2022-ben sem változott. Cégünk ez évben is folytatja együttműködését a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvánnyal a beteg gyermekek és idősek gyógyulásának megsegítéséért 2020-ban kötött, 4 évre szóló tartós adományozói megállapodásunk keretében.


tovább...

Rendszeresen ellenőrizze ingatlanbiztosítását!Magyarországon is egyre népszerűbbek a könnyűszerkezetes házak. Ma már jóval többen döntenek úgy, hogy inkább valamilyen könnyűszerkezetes házat építenek, mint egy hagyományos téglaházat. De kezdjük az elején, mit is jelent pontosan, hogy könnyűszerkezetes ház?


tovább...

Az észt gépjármű-biztosítási alap (LKF) statisztikái szerint Észtországban az idei év első öt hónapjában 14.800 gépjármű-biztosítási ügy történt, összesen 30 millió eurós kárral. Ez az eddigi legmagasabb esetszám erre az időszakra vonatkozóan – áll a Magyar Biztosítók Országos Szövetsége (MABISZ) tájékoztatójában.


tovább...

A lakosság többsége elégedett a biztosítók szolgáltatásával és továbbra is bízik a biztosítókban, derült ki az idei Biztosítás Bizalmi Index (BIBIX) felmérésből, amely a lakosság elégedettségét és biztosítókba vetett bizalmát hagyományosan, éves kutatás keretében vizsgálja – ismertette a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).


tovább...

hajobiztositasok.huAz idei Kékszalag vitorlásversenyt 2022. július 14. és 16. között rendezik.


tovább...

Az épületben történt tűzeset miatt irodánk átmenetileg zárva tart. Kérjük, szükség esetén közvetlenül keresse üzletkötőinket, vagy forduljon a központi ügyfélszolgálatunkhoz.

Köszönjük megértésüket!

Az Eurorisk csapata


tovább...

Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás - E-Otthonbiztositas.huA Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) adatai alapján a biztosítókhoz bejelentett tűzesetek száma nem volt kiemelkedően magas 2021-ben, a kifizetett összegeket illetően azonban 2010 óta a harmadik legdrágább évet tudhatják maguk mögött a társaságok.


tovább...

2022.07.01-jétől Magyarországon új típusú forgalmi rendszámok kerülnek bevezetésre. A főbb változások az alábbiak.


tovább...

Utazás csak utasbiztosítással!Hamvaiból éled fel az utasbiztosítási piac, hiszen az aktuális adatok szerint a magyarok utazási kedve látványosan megemelkedett. Nem csoda, hiszen az előző évek korlátozó intézkedéseinek feloldása újra szabadságot kínál az utazni vágyóknak.


tovább...

Viharkár ellen kössön Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítást | E-Otthonbiztositas.Hu

Bizonyára Ön is tapasztalta, hogy sajnos Magyarországot is érinti a klímaváltozás.

Az elmúlt 120 évben harmadával csökkent a fagyos napok száma hazánkban, gyakoribbá és intenzívebbé váltak a szélviharok, csapadékszélsőségek és hőhullámok. Az átlaghőmérséklet is tovább növekszik, leginkább nyáron és ősszel.


tovább...

Minősített Fogyasztóbarát OtthonbiztosításEgyre többször lehet találkozni a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás kifejezéssel (röviden MFO) és sokakban merülhet fel a kérdés, hogy mégis miben más ez a biztosítás a hagyományos lakásbiztosításhoz képest. Most összefoglaljuk:


tovább...

2022. május 19-től az alábbi biztosítók termékei közül válogathat következő utazásának biztosításához:


tovább...

Mindig kössön kötelező biztosítást!Ahogy a biztosítás nevében is szerepel, ha közúton szeretnénk használni gépjárművünket, kötelező rá felelősségbiztosítást (kgfb-t) kötni és azt rendszeresen, évről-évre, biztosítási évfordulóra megújítani. Nézzük, hogy milyen egyéb szabályokat kell még betartanunk, hogy megfeleljünk a szerződéses kötelezettségeinknek.


tovább...

Viharkár ellen védje gépjárművét cascoval!Biztosítói tapasztalatok alapján a májustól szeptemberig terjedő időszakban az átlagosnál gyakoribbak a szélsőséges időjárási körülmények. Idén azonban megtapasztaltuk, hogy ez nem ennyire behatárolható, hiszen már januárban, illetve az elmúlt hetekben is jelentős viharok alakultak ki országszerte. A kidőlt fák vagy a nagyobb jégdarabok miatt akár nagy értékű kár is keletkezhet autónkban.


tovább...

Legyen elővigyázatos!Tapasztalataink alapján a májustól szeptemberig terjedő időszakban az átlagosnál gyakoribbak a szélsőséges időjárási körülmények. Idén azonban megtapasztaltuk, hogy ez nem ennyire behatárolható, hiszen már januárban, illetve az elmúlt hétvégén is jelentős viharok alakultak ki országszerte.


tovább...

Biztosítási szótárÖn is bajban van néha az alapfogalmakkal, ha a biztosítási ügyeit intézi? Esetleg egy új biztosítást szeretne kötni és szeretné tudni, hogy melyik fogalom pontosan mit is jelent? Mi most összeszedtük a legfontosabb fogalmakat, amelyek a biztosításokkal kapcsolatban felmerülhetnek.


tovább...

A biztosítási alkuszoknak köszönhetően pedig az ügyfelek valóban a legkedvezőbb ajánlathoz juthatnak hozzáSok emberben él még az a régi kép, hogy a biztosítási szektorban dolgozók számára csak az a cél, hogy az ügyfél szerződést kössön. Majd utána soha többet nem hallani a „kedves” biztosítási ügynökünkről, aki olyan szépen mosolygott a szerződés aláírásakor. A másik téves beidegződés, hogy a biztosítókra nem lehet számítani, ha baj történik, hiszen úgysem fizetnek. Most igyekszünk tényekkel alátámasztva eloszlatni ezeket a tévhiteket.


tovább...

Hajóra is kössön felelősségbiztosítást!Április 16-án Siófokról Balatonfüredre indul az idei menetrendi hajózás első hajója a Balatonon, a magyar tenger és a hazai vitorlázás legnagyobb ünnepe, a Kék szalag vitorlásverseny pedig július 14-16. között lesz. Tavasszal egyre több hajó cserél gazdát és újak is vízre kerülnek, melyekre ugyanúgy érdemes biztosítást kötni, mint például egy autóra vagy motorkerékpárra.


tovább...

Az alkusz az ügyfelet képviseli!Ön is elgondolkodott már azon, hogy vajon előnyösebb-e közvetlenül a biztosító társaságnál megkötnie biztosítását, vagy jobb egy alkuszcég szolgáltatását igénybe venni? Vajon az Eurorisk biztosítási alkuszként miben nyújt többet Önnek? 5 pontban összegyűjtöttük érveinket, melyek az alkuszcégek mellett szólnak.


tovább...

A kötvényszám a kötelező biztosítás átkötéséhez is fontos!Aki rendelkezik bármilyen biztosítással, gyakran találja szembe magát azzal a kifejezéssel, hogy: kötvényszám. Sokszor halljuk, hogy a kötvényszámunk mindig legyen kéznél. De miért? Vajon mi a szerepe a kötvényszámnak, hol találjuk és miért fontos, hogy kéznél legyen?


tovább...

 

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy 2022.03.26-án szombaton személyes (központi) ügyfélszolgálati irodánk és Call Centerünk 8:00-14:00 között lesz elérhető.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ezen a napon az Eurorisk központi irodájában lévő házipénztár zárva tart!

Üdvözlettel:
Az Eurorisk csapata


tovább...

Kössön lakásbiztosítást otthonára!Minden ember rémálma, hogy betörők járnak az otthonában. Nemcsak anyagilag, de lelkileg is nehéz feldolgozni, ha a privát szféránkba idegenek hatolnak be. Az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Kriminológiai Intézet néhány éve végzett kutatása alapján megállapították, hogy a betörők leginkább a családi házakba szeretnek bejutni, hiszen ott kevesebb a szomszéd, így nem keltenek nagy feltűnést. A felmérés alapján a családi házak után a társasházi lakások következnek, majd a panellakások és a sorházi lakások.
Mit tudunk tenni, hogy a lehető leghatékonyabban megelőzzük az ilyen helyzet kialakulását? Nézzük a lehetőségeket…


tovább...

Boldog Nőnapot kívánunk!

"Abban hiszek, hogy a nőket minden nap szeretni kell, és úgy gondolom, minden napnak nőnapnak kellene lennie." 

???? ???? - Vastag Csaba gondolataival kívánunk minden kedves Hölgy Ügyfelünknek és Kollégánknak Boldog Nőnapot!

 

Köszönünk mindent. ????????
Eurorisk férfi csapata❤️


tovább...

Az ukrajnai háború a magyar biztosítási piacra is kihat. A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) összegyűjtötte a meglévő szerződésekben eddig jelentkező kihatásokat. A hazai biztosítási szövetség egyidejűleg gesztus értékű kezdeményezést tett a gépkocsival érkező ukrajnai menekültek felé.


tovább...

Elektromos autóra kössön zöld kötelező biztosítást!Arról már korábbi cikkeinkben  is szó esett, hogy 2021-ben egy év alatt több mint másfélszeresére nőtt hazánkban a közúti forgalomban lévő tisztán elektromos gépkocsik száma. Rengeteg érv szól az elektromos autók vásárlása mellett, és a büszke zöldrendszámú autó tulajdonosok pontosan tisztában vannak ezzel. Fontos azonban, hogy a vásárlás során számoljunk a biztosítási díjjal is.


tovább...

Téli sportoláshoz is kössön utasbiztosítást az Eurorisknél!A biztosításban is van szezonalitás, olyan is, amire nem is gondolnánk elsőre. Ilyen például az, hogy az emberek síszezon idején jóval gyakrabban kötnek utasbiztosítást, mint nyáron, amikor nyaralni indulnak.


tovább...

Viharkárok ellen lakásbiztosítással védekezzen!Megközelíthetik az egymilliárd forintot a hétvégi viharok miatti károk az előzetes adatok alapján; a biztosítók további kárbejelentésekre számítanak.


tovább...

Kátyúkár esetére is kössön casco biztosítást!Az elmúlt hetek télies időjárásának hatására ismét százezernyi kátyú lepte el a hazai közutakat. A veszélyes úthibák okozta káresemények miatti kártérítési igényeknek továbbra is mintegy felét fogadják csupán el az illetékes útkezelők. A körültekintő dokumentáció és egy évi néhány ezer forintos kátyúbiztosítás azonban alapvetően növeli a kártérítés esélyét – hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).


tovább...

Kössön lakásbiztosítást szakértő segítséggel!Alapszükségleteink közé tartozik, hogy legyen egy otthonunk, ahova haza tudunk térni és biztonságban megpihenhetünk. Így otthonunk védelme kiemelkedően fontos. Ám sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen események bekövetkeztekor nyújt nagy segítséget az otthonbiztosítás.


tovább...

Elektromos autókra is kössön cascot!Az elektromos autók hagyományos járművekénél magasabb javítási költségeire és ezért a teljes körű casco megkötésének szükségességére hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) hétfői közleményében.


tovább...

Télen is Eurorisk casco biztosítással!Ahogy megérkeznek a téli mínuszok, fontos autónkra és a vezetési stílusunkra is jobban odafigyelni, hogy minél kevesebb baleset vagy kellemetlen helyzet alakuljon ki az utakon. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosításunk és CASCO biztosításunk persze valós pénzügyi fedezetet nyújthatnak baj esetén, de azért érdemes odafigyelni egyéb dolgokra is, mint például:


tovább...

Síoktatóbiztosítás az Eurorisk-nél!Síoktatónak lenni nagy felelősség és egyben gyönyörű hivatás is. Megtanítani valakit síelni pedig egy varázslatos feladat. Kétség nem fér hozzá, hogy ehhez nagy türelemre és magas fokú szakértelemre van szükség.


tovább...

Napelemes házakra is érdemes Fogyasztóbarát Otthonbiztosítást kötniMára mintegy 80 ezer háztartás rendelkezik napelemes kiserőművel. Ezt a számot igyekszik 15 éven belül 200 ezerre növelni a kormány, ezért komoly támogatást kap a lakossági napelemhasználat és fűtés-korszerűsítés. Mivel ezek a beruházások jelentősen növelik az ingatlanok értékét, fontos, hogy a biztosítás is kövesse az értéknövekedést. Emellett az időjárásnak kitett napelemek is megfelelő biztosítási védelmet igényelnek, ami egyes esetekben akár kötelező is lehet – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége.


tovább...

Lejárt forgalmi engedélyA Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a veszélyhelyzet alatt lejáró hivatalos okmányok – ideértve különösen a forgalmi engedélybe bejegyzett műszaki érvényesség igazolását –, 2022. június 30-ig érvényesek.


tovább...
Tisztelt Ügyfelünk!
 
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy 2021. december 31-én, pénteken az Eurorisk központi irodájában lévő házipénztár zárva tart.
 
Köszönjük megértését!
az Eurorisk csapata
 

tovább...

Kellemes karácsonyi ünnepeket kíván az Eurorisk!Tisztelt Ügyfelünk!

Békés, boldog Karácsonyt, és egészségben, sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk!

Az Eurorisk csapata


tovább...

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy az év végi nyitvatartás személyes (központi) ügyfélszolgálati irodánkban a következők szerint alakul:

december 23., csütörtök: 8:00-15:00

december 31., péntek: 8:00-12:00

Megkérjük tisztelt Ügyfeleinket, hogy irodánkat csak a szájat és orrot eltakaró maszkkal keressék fel, természetesen szükség szerint maszkot biztosítunk a helyszínen.

Üdvözlettel:
Az Eurorisk csapata


tovább...

Casco biztosítás gyorsan, kényelmesen, szakértő segítséggelÖntsünk tiszta vizet a pohárba. Tisztázzuk, hogy mi a különbség a két biztosítás között: 

Az első és legfontosabb különbség az, hogy a kgfb-t (kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást), - ahogy a nevében is szerepel - kötelezően meg kell kötnünk, ha járművünk forgalomba van helyezve, és a jármű üzembentartójának gondoskodnia kell a biztosítási díj rendszeres fizetéséről is.


tovább...

Balesetbiztosítás home office idején isA pandémia rengeteg új váratlan helyzetet hozott, ami alaposan átalakította a munkahelyi szokásokat.  Egyre több cég nyitott a home-office lehetőségére, így az irodánk egyik pillanatról a másikra átkerült az otthonunkba. Ennek természetesen számos előnye és hátránya is van.


tovább...

Sielés a szomszéd országokbanSokan örvendünk a téli sportoknak, így nem kérdés, hogy idén is örömmel tervezgetjük a téli kiruccanásunkat a hegyekbe, a közeli országokba. Bár Ausztriában már egy hete tart a zárlat, a környező országokba még mindig van lehetőségünk beutazni és egy kicsit kikapcsolódni, lazítani és sílécet kötni!


tovább...

KGFB váltás a KGFB kampányban 2021.Teljes csendben fut az idei kötelező gépjármű- felelősségbiztosítási „kampány”, pedig az autósoknak már csak alig több mint egy hete maradt a váltásra. A várakozásokkal szemben nem nőtt, hanem csökkent az évfordulós szerződések átlagdíja. Várhatóan százezren válthatnak biztosítót. Papp Lajos, az Eurorisk ügyvezetője nyilatkozott.


tovább...

KGFB váltás gyorsan, egyszerűen, onlineA Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi sarok rovatában ma az alábbi kérdésre keressük a választ a jegybank szakértőitől: „Január 1-jén lejár az autóm kötelezője, aminek díja eddig minden évben emelkedett. Elgondolkodtam a váltáson, hogyan tudom ezt a legegyszerűbben megtenni?" (K. Péter, Mezőkövesd). Válaszol dr. Nádra Ildikó, az MNB felügyeleti szóvivő-helyettese.


tovább...

Balesetbiztosítás online, gyorsan

Évente körülbelül 20 ezren szenvednek 3 munkanapon túl gyógyuló balesetet a munkahelyükön, legalábbis ennyit jelentenek a hatóságok felé. Nagyságrendekkel többeket ér baleset azonban a közutakon, még többeket az otthonaikban. Ennek ellenére a balesetbiztosítással rendelkezők száma elenyészőnek mondható, holott egy jól megválasztott szerződéssel akár milliós anyagi terhet vehetünk le a vállunkról – figyelmeztet közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége.


tovább...

Hosszú hétvége utasbiztosítássalMindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik, most pedig az is kiderült, hová szeretünk ilyenkor leginkább utazni.


tovább...

Autó átvizsgálásLátni és látszani elnevezéssel baleset-megelőzési kampányt indított az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn - írja az MTI


tovább...

KGFB kampány 2021.A november elején kezdődő év végi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampány még idén is csaknem egymillió gépjárművet, köztük mintegy 550 ezer személygépkocsit érint majd, az év végi váltási időszakban 100 ezer szerződésváltásra számítanak a szakértők - közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az MTI-vel.


tovább...

Balesetbiztosítás kötés az Eurorisk-nélMa Magyarországon az emberek mindössze 15-20 százaléka rendelkezik valamilyen balesetbiztosítási védelemmel, ami eltörpül a nyugat-európai országokban tapasztalható, akár 60-80 százalékot is elérő arányokhoz. 2021 második negyedévében 625 ezer önálló balesetbiztosítást tartottak nyilván, ezt egészítik ki az önállónál jóval kisebb fedezeteket kínáló, egyéb biztosításokhoz kapcsolódó kiegészítő balesetbiztosítási elemek, valamint a munkáltatók által megkötött csoportos biztosítások.


tovább...

Téli gumi 7 fok alattA nagy tekintélyű német autóklub 2021-ben is megvizsgálta, melyek a legjobb és legrosszabb téli abroncsok.


tovább...

Papp Lajos köszöntőSzeptember 30-án volt a 28. évfordulója az Eurorisk alapításának, melyet egy közös vacsorával ünnepeltünk a munkatársakkal.


tovább...

Papp Lajos, az Eurorisk ügyvezetőjeCsökkent a budapesti személyautók átlagos kgfb-díja.


tovább...

A hazai lakosság közel harmada tervez belföldre, szűk tizede pedig külföldre utazni az őszi-téli időszakban, ami megközelíti az év eddigi részében utazók arányát - derül ki a Reacty Digital Kft. legfrissebb reprezentatív kutatásából.


tovább...

Eurorisk Piros Orr bohócdoktorokElső évfordulóját ünnepeljük annak a 4 évre szóló adományozói megállapodásnak, melyet a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvánnyal kötött az Eurorisk Biztosítási Alkusz.


tovább...

Eurorisk viharkárok2010 óta, amióta a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) összegzi a május 1–augusztus 31. közötti viharszezon okozta kárkifizetéseket, egyedül a kiindulási évben fizettek ki többet a társaságok.


tovább...
Bankkártya adatok mentése
Tisztelt Ügyfelünk!
 
Szeretnénk emlékeztetni Önt, hogy 2021. január 1-től az internetes bankkártyás tranzakciókat több lépcsőben kell jóváhagyniuk a vásárlóknak, úgynevezett erős ügyfél-hitelesítést (SCA) kell végezniük.
Az erős ügyfélhitelesítés, vagy más néven SCA azt a célt szolgálja, hogy csökkentse a kártyával való visszaélések számát. Bárhol is vásárol vagy bankol, az SCA-nak köszönhetően biztonságban tudhatja a kártyaadatait, hiszen csak úgy mehet végbe a fizetési tranzakció, ha Ön valamilyen formában jóváhagyja azt egy plusz lépésben.

tovább...
Eurorisk görög tűzvészTovábbra is súlyos a tûzvész miatt kialakult helyzet Görögországban. A halálos áldozatok száma már száz körül jár, sok a sérült és a hatóságok több tucat eltûntet keresnek. Görögországban a nyaralószezon közepén rengeteg magyar turista tölti vakációját. Az Origo összeállítást készített arról, mire érdemes figyelni az ott pihenõ honfitársainknak, ha vakációjukat a drámai események miatt például járattörlések vagy szálláslemondások érintik.

tovább...
Eurorisk utasbiztosítás Magyarországon kell megkötniBiztosítás nélkül nekivágni egy külföldi nyaralásnak több mint felelőtlenség, pláne, ha gyerekkel, idősebb rokonnal vagy éppen saját autóval utazik az ember. Ha mégis megfeledkezel róla itthon a nagy kapkodásban, még akkor sincs minden veszve, de nagyon alaposan utána kell nézni a feltételeknek.

tovább...
Eurorisk utasbiztosításNyárra számos úti cél újra megnyílt a magyar utazók előtt. Indulás előtt  azonban érdemes felkészülni az esetleges kellemetlenségekre és utasbiztosítást kötnünk. A váratlan helyzetek között pedig egyre inkább számolnunk kell a földrengésekkel is. A közeli országokban is egyre gyakrabban pusztító, európában korábban szokatlan méretű viharok és egyre nagyobb erejű földmozgásuk az utóbbi időben a magyarok  kedvenc külföldi nyaralóhelyeit  is sújtják. A Pénzcentrum utánajárt, mely utasbiztosítások és milyen feltételekkel fedezik a természeti katasztrófák okozta személyi és anyagi károkat.

tovább...
Eurorisk KGFB bónusz elvesztéseSokan tudják, hogy az évek során megszerzett kgfb bonust átvihetjük az új szerződésre is. Egy csapásra elveszítjük viszont a kedvező lehetőséget, ha előző kgfb-szerződésünk díjnemfizetés miatt szűnt meg vagy ha legalább két évig nem vásároltunk új autót. A buktatókról szólnak a jegybank pénzügyi békéltetői esettörténetei is.

tovább...
Tisztelt Ügyfelünk és Partnerünk!

A Magyar Telekom tájékoztatása szerint a mobilhálózat jelenleg (2021. július 16.) az ország több területén bizonytalanul működik.

Kérjük Önöket, hogy társaságunkat egyéb csatornákon (vonalas telefon, e-mail) keressék.

Megértésüket köszönjük!

Az Eurorisk csapata
tovább...
Brutális viharkárokA pénteki vihar miatt eddig összesen 281 esetben volt szükség a tűzoltók munkájára. A legtöbb beavatkozásra a Baranya, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom megyékben és Budapesten volt szükség. Somogy, Vas és Zala megye kivételével minden megyében keletkeztek viharkárok - közölte a katasztrófavédelem.

tovább...
Bankkártyás fizetés tudnivalókTisztelt Ügyfelünk!
 
Szeretnénk emlékeztetni Önt, hogy 2021. január 1-től az internetes bankkártyás tranzakciókat több lépcsőben kell jóváhagyniuk a vásárlóknak, úgynevezett erős ügyfél-hitelesítést (SCA) kell végezniük.
Az erős ügyfélhitelesítés, vagy más néven SCA azt a célt szolgálja, hogy csökkentse a kártyával való visszaélések számát. Bárhol is vásárol vagy bankol, az SCA-nak köszönhetően biztonságban tudhatja a kártyaadatait, hiszen csak úgy mehet végbe a fizetési tranzakció, ha Ön valamilyen formában jóváhagyja azt egy plusz lépésben.
tovább...
Utazás-CovidAz idei nyaralási szezon alapvető jellemzője a koronavírus által generált bizonytalanság. Napról napra, országról országra változik a járványhelyzet, ami alapján gyorsan megváltozhatnak a beutazási feltételek a kiszemelt célországba. Emellett az utas vagy a vele utazást tervező partnere is megfertőződhet, ami könnyen az utazás meghiúsulását vagy megszakítását okozhatja. Ebben a helyzetben a korábbinál is fontosabb, hogy az utazók pontos információkkal rendelkezzenek arról, hogy az adott útra megkötött utasbiztosításuk milyen, a járványhoz kapcsolódó védelmet nyújt.

tovább...
Eurorisk-Életbiztosítások-CovidA koronavírus-járvány jelentős hatással volt a lakossági hitelezésre, emellett az elmúlt hónapok tapasztalatai azt mutatják, hogy a biztosítások terén is számos változás történt a pandémia miatt - különösen a kockázati biztosítások iránt nőtt meg a kereslet. A Bank360 utánajárt, hogy a biztosítók hogyan viszonyulnak a járványhelyzethez, illetve, hogy mire számíthatnak az ügyfelek, ha a vírus miatt következik be egy biztosítási esemény.

tovább...
Aki Szerbiába vagy Szlovéniába utazna, és van védettségi igazolványa, mentesül minden korlátozás alól. Összeszedtük a legfontosabbakat, hogy miként lehet a környező országokba beutazni és onnan visszatérni.

tovább...
Tisztelt Ügyfelünk!
 
Ezúton értesítjük, hogy 2021. május 9-én (vasárnap) 22:45 és 2021. május 10-én (hétfő) 02:15  között tervezett rendszer-fejlesztési munkálatok miatt a SimplePay online fizetési rendszerének internetes kártyaelfogadási szolgáltatása időszakosan szünetelni fog.
Az esetleges kellemetlenségért szíves elnézését kérjük, türelmét és megértését előre is köszönjük.
 
Üdvözlettel,
az Eurorisk csapata
tovább...
Megugrott a fedezetlenségi díjakkal kapcsolatos érdeklődés a Mabisz ügyfélszolgálatánál. Tavaly is több mint 20 ezer alkalommal keresték meg fogyasztóvédelmi célból, hiteles információk közvetítésére létrehozott ügyfélszolgálatát, főleg az autós biztosítások miatt – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

tovább...
A január elsejével bevezetett otthonfelújítási támogatás komoly lendületet adhat a következő években a családok lakásfelújítási, korszerűsítési kedvének. Ezért is fontos felhívni a családok figyelmét a felújítások lakásbiztosításokat érintő vonatkozásaira is, nehogy nem várt helyzettel szembesüljenek egy káreseményt követően – figyelmeztet közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége.

tovább...
Pár napja hatályba lépett a fenntarthatósággal kapcsolatos közzétételekről szóló új EU-rendelet, amely uniós szinten a zöld pénzügyekkel kapcsolatban az egyik legfontosabb új tőkepiaci fejlemény. Az MNB vezetői körlevelet adott ki, amelynek célja, hogy útmutatást adjon a pénzügyi szervezeteknek az itthon és Európa-szerte kötelezően alkalmazandó jogszabály rendelkezéseinek egységes alkalmazására.
tovább...
Az életbiztosítási díjtartalékok évek óta emelkednek, 2020 végén meghaladták a 2240 milliárd forintot, ami 7 százalékos gyarapodást jelent 2019-hez képest - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) az MTI-vel szerdán.

tovább...
2021. április 7., szerda
Tisztelt Ügyfelünk!
 
Tájékoztatjuk, hogy személyes (központi) ügyfélszolgálati irodánk a járványhelyzet alakulásának megfelelően ismét nyitva tart, április 8-tól 08:00-17:00 órás időszakban!
A törvényi előírásoknak megfelelően telefonos ügyfélszolgálatunk minden kedden 08:00-20:00 között várja ügyfeleink hívásait.
Megkérjük tisztelt Ügyfeleinket, hogy irodánkat csak a szájat és orrot eltakaró maszkkal keressék fel, természetesen szükség szerint maszkot biztosítunk a helyszínen.

tovább...

Az SIGNAL-IDUNA Biztosító bankszámlaszámai bankváltás miatt megváltoztak, 2021. április 1-től a Raiffeisen Banknál vezetett számlaszámok az érvényesek.


tovább...
Nem éri meg spórolni az évi néhány ezer forintos díjon

A jó idő beköszöntével indul a robogók szezonja is. Napjainkban mintegy 600 ezer robogó üzemel az országban, azonban mindössze 15-20 százalékuk után fizetik rendszeresen a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) évi 5-6 ezer forintos átlagos díját a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) becslése szerint.

tovább...
Többek között fedezi a biztosítás a Covid-19 vírussal kapcsolatos sürgősségi orvosi költségeket
 
 
  • Ezüst csomag esetében 5.000.000 Ft
  • Arany csomag esetében 15.000.000 Ft
  • Platina csomag esetében 25.000.000 Ft erejéig

tovább...
Tisztelt Ügyfelünk!
 
Tájékoztatjuk, hogy személyes (központi) ügyfélszolgálati irodánk további rendelkezésig zárva tart a koronavírus további terjedésének megakadályozása céljából, az Ön és kollégáink egészségének, biztonságának megóvása érdekében.

tovább...
Legkésőbb március 1-jén éjfélig be kell fizetniük az első díjrészletet azoknak, akik január 1-jével új kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) kötöttek – tájékoztatta az MTI-t a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ). A határidő mintegy 130 ezer gépjármű, köztük több mint nyolcvanezer személygépkocsi üzembentartóját érinti.

tovább...
Eurorisk-kátyúA kátyúkkal kapcsolatos kártérítési igényeknek csupán a felét fogadják el az útkezelők, de körültekintő dokumentáció mellett egy kátyúbiztosítás jelentősen növeli a kártérítés esélyét – figyelmeztetnek az alkuszok. Papp Lajos, a FBAMSZ Gépjárműszekciójának elnöke, az Eurorisk Kft. ügyvezetője nyilatkozott.

tovább...
Eurorisk-alulbiztosítottságAz alulbiztosítottság jelenti a vagyonbiztosítások legnagyobb kockázatát, a vállalkozói és a lakásbiztosítási szerződéseknél is gyakran előfordul, hogy a vagyontárgy tényleges értéke meghaladja a szerződésben rögzített biztosítási összeget – hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

tovább...
Eurorisk-bankkártyaTisztelt Ügyfelünk!
 
2021. január 1-től az internetes bankkártyás tranzakciókat több lépcsőben kell jóváhagyniuk a vásárlóknak, úgynevezett erős ügyfél-hitelesítést (SCA) kell végezniük.
Az erős ügyfélhitelesítés, vagy más néven SCA azt a célt szolgálja, hogy csökkentse a kártyával való visszaélések számát. Bárhol is vásárol vagy bankol, az SCA-nak köszönhetően biztonságban tudhatja a kártyaadatait, hiszen csak úgy mehet végbe a fizetési tranzakció, ha Ön valamilyen formában jóváhagyja azt egy plusz lépésben.

tovább...
Eurorisk-EUB2021. január 14-től az Európai Utazási Biztosító Zrt. (EUB) bővítette azon országok és területek listáját, amelyekre vállalja a szolgáltatást, függetlenül attól, hogy a Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata 2020.09.01-től a járvány miatt a világ összes országát az „utazásra nem javasolt térségek” közé, azaz az ún. piros kategóriába sorolta.

tovább...
Tisztelt Ügyfelünk!
 
Ezúton értesítjük, hogy 2021. január 19-én (kedd) 00:45 és 03:15  között tervezett rendszer-fejlesztési munkálatok miatt a SimplePay online fizetési rendszerének internetes kártyaelfogadási szolgáltatása időszakosan szünetelni fog.
Az esetleges kellemetlenségért szíves elnézését kérjük, türelmét és megértését előre is köszönjük.
 
Üdvözlettel,
az Eurorisk csapata
tovább...
Eurorisk-foldrengesCsaknem háromezer bejelentés érkezett a biztosítókhoz a december végi horvátországi földrengések okozta magyarországi károkról, a becsült kárösszeg megközelíti az 500 millió forintot - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) kedden az MTI-vel.

tovább...
Eurorisk-fontos-hataridokDecember 31-e a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) egy részénél és a nyugdíjbiztosításoknál is fontos határnap – hívta fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

tovább...
Tisztelt Ügyfelünk!
 
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy 2020. december 31-én csütörtökön az Eurorisk központi irodájában lévő házipénztár zárva tart.
 
Köszönjük megértését
 
az Eurorisk csapata
tovább...
Eurorisk-karácsonyTisztelt Ügyfelünk!

Békés Boldog Karácsonyi Ünnepeket és sokkal kiszámíthatóbb, egészségben, sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánunk!

Az Eurorisk csapata
tovább...
A 2021. január 1-jei kötelező biztosítási kampány már csak (vagy még mindig) 1,1 millió gépjárművet érintett hazánkban, ami az összes jármű 20%-át teszi ki. Éves biztosítási díjuk 1.000 forinttól akár a több milliós összegig is terjedhet. Mi befolyásolja ezt? Cikkünkben ennek jártunk utána.

tovább...
2020. december 15-től változnak az egyénileg köthető Allianz utasbiztosításokhoz kapcsolódó szerződési feltételek.

tovább...
Ügyfeleink nyereménye 1-1 db SPAR vásárlási utalvány 150 ezer, 100 ezer illetve 50 ezer forint értékben!
A nyerteseknek még egyszer gratulálunk!
 
Az Eurorisk csapata
tovább...
Tisztelt Ügyfelünk!
 
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy 2020. december 12-én szombaton az Eurorisk központi irodájában lévő házipénztár zárva tart.
 
Köszönjük megértésüket
 
az Eurorisk csapata
tovább...
Eurorisk-nyeremenyjatekDecember 2-án megtartottuk a sorsolást. Ügyfeleink nyereménye 1-1 db SPAR vásárlási utalvány 150 ezer, 100 ezer illetve 50 ezer forint értékben!
 
A nyertesek:
 
Fődíj: Szécsényi István (Hódmezővásárhely)
2. díj: Szigyártó Szabina (Sárisáp)
3. díj: Csiszár-Szokoly Izabella Rózsa (Gyömrő)
 
A nyerteseknek ezúton is szívből gratulálunk!
Az Eurorisk csapata
tovább...
Advent alkalmából az Eurorisk iroda díszbe öltözött:


tovább...
Nem csupán 1,1 millió gépjárműtulajdonosnak, hanem több tízezer vállalkozás számára is ezekben a hetekben jött el az ideje, hogy az évforduló előtt felülvizsgálják biztosításaikat, és adott esetben biztosítóváltás mellett döntsenek. A vállalati vagyon- és felelősségbiztosítások felülvizsgálata évfordulótól függetlenül is indokolt lehet, ha a koronavírus miatt az adott vállalkozás – akár átmeneti időre – szünetelteti működését vagy más irányú tevékenységbe kezd - figyelmeztet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

tovább...
Eurorisk-interjuAz Eurorisk Kft. ügyvezetője, Papp Lajos a Független Biztosítási Alkuszok Szövetségének gépjármű szekció vezetőjeként adott interjút az M1 közszolgálati csatornának az évvégi kötelező biztosítási kampányról!
tovább...
Eurorisk-MagyarorszagTisztelt Ügyfeleink!

Bár mostanában sajnos nem sokan utaznak külföldre, fontosnak tartjuk, hogy aki utazik, az biztosan megfelelő, azaz érvényes biztosítást kössön. Az utasbiztosítási szabályok közül szeretnénk az egyik kevéssé ismertre felhívni a figyelmet.

tovább...
Eurorisk-a-legkisebbekértMunkatársainkkal karöltve az Eurorisk is csatlakozott a Generali Biztosító által kezdeményezett adománygyűjtő akcióhoz, amely során a kórház által kért nedves törlőkendőket juttatunk el a SOTE I. koraszülött osztályának. Az adományozók által összegyűjtött teljes csomag átadására november 17-én, a koraszülött világnapon kerül sor. smiley
tovább...
Eurorisk-KGFBA november elején kezdődő év végi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampány még az idén is több mint egymillió gépjárművet érint, közülük akár 120 ezren is váltanak majd kgfb-szerződést a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) várakozása szerint.

tovább...
Remélhetőleg a síszezon idén sem marad el, arra viszont fel kell készülni, hogy mint minden, egy családi vagy baráti síelés is másképp fog zajlani, mint a korábbi években. De síoktatókra és az ő biztosításukra továbbra is szükség lesz!

tovább...
Tisztelt Ügyfeleink!
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy honlapunkat biztonsági okokból is folyamatosan fejlesztjük, ezért 2020. november 1-től bizonyos régi verziószámú böngészőkben a honlapunk nem lesz elérhető.
Kérjük, a mellékelten látható táblázat alapján legyenek szívesek ellenőrizni, hogy piros színnel jelölt böngésző verziót használnak-e, amennyiben igen, szíveskedjenek frissíteni a böngészőt egy támogatott verzióra (zöld színű verziószámok).
 
Köszönjük együttműködésüket!
Üdvözlettel:
Az Eurorisk csapata
tovább...
Eurorisk-AirbnbA korábban az Airbnb keretében kiadott, ám a járványhelyzet miatt immár hónapok óta üresen álló ingatlanok biztosítását mielőbb újra kell egyeztetni a biztosítóval, különben előfordulhat, hogy a biztosító nem fedezi a felmerülő károkat.

tovább...
Eurorisk-Aegon-Covid19Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy az Aegon biztosító a Platina csomagú Aegon Világlátó utasbiztosításokat új COVID-19 díjmentes záradékkal látja el 2020. október 31-ig, melynek értelmében Európában fedezetbe vonják a lentebb kiemelt biztosítási eseményeket is.

tovább...
Eurorisk születésnap27 éve ezen a napon, 1993. szeptember 30-án írták alá az alapítók az Eurorisk társasági szerződését. A biztosítási piac egyik legrégebbi szereplője ma is a szektor élmezőnyébe tartozik. Az évfordulót eredeti olasz tiramisú-val ünnepeltük, emellett törzsgárda-jutalomban részesültek azok a munkatársak, akik idén 20 illetve 15 éve tagjai a csapatnak.

tovább...
Akár már az idei évre is új díjtarifát hirdethetnek a biztosítók, eltörölve a károkozói pótdíjat, miután az ombudsman jogsértőnek találta az erről szóló rendeletet. Az alkuszok szerint nem kell díjemeléstől tartaniuk az autósoknak, a bonus-malus rendszer pedig megfelelő a tarifarendszer kialakítására.

tovább...
Időben célszerű gondoskodni a téli időszakban magukra hagyott nyaralóépületek biztosításáról, a nyaralóövezetek kiürülésével párhuzamosan ugyanis jelentősen megnő mind a betörések kockázata, mind az elemi károk és meghibásodások által okozott károk helyreállítási költsége - hívta fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

tovább...
Az alábbiakban közöljük a biztosító társaság által küldött információkat az Allianz utasbiztosítások területi hatályáról, a koronavírussal kapcsolatos hírekről, a hosszabb külföldi utazásra ajánlott utasbiztosításról és az utasbiztosítás meghosszabbításának lehetőségéről.

tovább...
Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata folyamatosan tájékoztatást ad az utazásra nem javasolt térségekről és a besorolások feltételeiről az alábbi honlapon:

tovább...
Tisztelt Ügyfeleink!
 
Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a fizetési megoldások körét bővítettük, mostantól lehetőség van másodlagos azonosító megadásával is fizetni az aktuális utasbiztosítási díjat.

tovább...
Beteg gyermekek és idősek gyógyulásának segítése érdekében 4 évre szóló tartós adományozói megállapodást kötött a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvánnyal az Eurorisk Biztosítási Alkusz.

tovább...
Július végén hatályba lépett az a pénzügyminisztériumi rendelet, amely szerint a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) meglétét igazoló zöldkártyát hamarosan már csak fekete-fehér alapon lehet kibocsájtani és kinyomtatni – adta hírül a Magyar Biztosítók Szövetsége.

tovább...
2020. július 1. óta új helyen működik az Eurorisk Kft. szegedi irodája! Vadonatúj, modern környezetben, az előzőnél tágasabb, légkondicionált irodával, és a megszokott figyelmes kiszolgálással várjuk ügyfeleinket. A belvárostól egy karnyújtásnyira, kellemes körülmények között segítünk eligazodni ügyfeleinknek a biztosítás világában!
 
Új irodánk címe: 6725 Szeged, Boldogasszony sugárút 16.

tovább...
Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenyét július 30. és augusztus 1. között rendezik meg. Az idei verseny a megszokott útvonalon halad majd, azaz a Balatonfüred – Balatonkenese – Siófok – Keszthely – Balatonfüred távot kell 48 óra alatt teljesítenie a versenyzőknek.

tovább...
Itt olvashatod az életbe lépett beutazási korlátozásokkal és a hatósági házi karanténnal, illetve az alóli felmentéssel kapcsolatos tudnivalókat.
Fontos:
1. Csak a zöld kategóriába sorolt országokból tudunk hazatérni karantén-kötelezettség nélkül.
2. Sárga és piros, azaz fertőzöttebb országokból hazaérkezve minden esetben egészségügyi ellenőrzés vár ránk és kötelező 14 napos karantén.
3. Viszont az augusztus 1. előtt hazatérőknek még lehetőségük van ingyenesen igényelhető Covid-teszteléssel ezt az időt lerövidíteni.
4. Bárhova is tervezel külföldre utazni, mindenképpen köss utasbiztosítást!

tovább...
Tisztelt Partnerünk!
 
Ezúton értesítjük, hogy 2020. július 18-án (szombat) 23:00 és 2020. július 19-én (vasárnap) 03:00  között tervezett rendszer-fejlesztési munkálatok miatt a SimplePay fizetési rendszerének internetes kártyaelfogadási szolgáltatása időszakosan szünetelni fog.
Az esetleges kellemetlenségekért szíves elnézését kérjük, türelmét és megértését előre is köszönjük.
 
Üdvözlettel,
az Eurorisk csapata

tovább...
A koronavírus tovább növeli az utasbiztosítások fontosságát, amelyek térítik a koronavírus-fertőzés miatti kezelést is

tovább...
Bár a kormányzat további könnyítései nyomán a vitorlázók élete könnyebb lett, az online működés nagyon sok területen fennmarad, a személyes érintkezéseket ezután is kerülni vagy minimalizálni célszerű. A vitorlás versenyek azonban hamarosan beindulnak, az ezeken való részvétel egyik feltétele a hajók felelősségbiztosításának megléte. Ez azt is jelenti, hogy aki eddig nem kötött biztosítást, jó eséllyel a következő napokban teszi ezt meg.

tovább...
Minden épület sebezhető: a heves esőzések által okozott villámárvizek szinte bármilyen épületet elérhetnek, még a folyóktól, patakoktól távoliakat is. Ezért fontos az építkezés megkezdése előtt átgondolni és megtervezni az árvízvédelmet. Természetesen, ha már áll a ház, akkor is léteznek olyan óvintézkedések, amivel megakadályozhatjuk a jelentős károkat.

tovább...
Ha végre itt a nyár, és meleg az idő... hová induljunk nyaralni, milyen szabályok érvényesek most az utazásra?
Igyekeztük összeszedni a legfontosabb tudnivalókat a külföldi és belföldi utazással kapcsolatban, de folyamatosan új és új hírek érkeznek, újabb és újabb országok enyhítik a beutazás feltételeit, ezért célszerű mindig utána nézni a legfrissebb információknak.

tovább...
2020. május 30., szombat
A járványhelyzet miatt 2020 nyarán egyre többen dönthetnek úgy, hogy inkább itthon nyaralnak, még ha az országhatárok fokozatosan meg is nyílnak a szabadidős utazók előtt.

tovább...
2020. május 19., kedd
Tisztelt Ügyfelünk!
 
Tájékoztatjuk, hogy személyes (központi) ügyfélszolgálati irodánk a járványhelyzet alakulásának megfelelően ismét nyitva tart, május 25-től 08:00-17:00 órás időszakban!
A törvényi előírásoknak megfelelően telefonos ügyfélszolgálatunk minden kedden 08:00-20:00 között várja ügyfeleink hívásait.
Megkérjük tisztelt Ügyfeleinket, hogy irodánkat csak a szájat és orrot eltakaró kendővel/maszkkal keressék fel, természetesen szükség szerint maszkot biztosítunk a helyszínen.

tovább...
A Generali Biztosító fedezetet nyújt a home-office miatt áthelyezett munkaeszközökre.

tovább...
2020. április 28., kedd
A biztosítók az elmúlt hétvége szélviharai után több százmillió forintnyi kárral számolnak, kifizetéseik összege az időjárás miatt idén már majdnem akkora, mint tavaly a nyári viharszezont követően - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) az MTI-vel kedden.

tovább...
2020. április 27., hétfő
Az egyik nagy hazai biztosító adatai szerint a szélsőséges időjárás okozta viharkárok duplájára emelkedtek az elmúlt két évben.

tovább...
Tisztelt Ügyfelünk!
 
Tájékoztatjuk, hogy az Aegon Biztosító átmeneti díjfizetés szüneteltetési és biztosítási összeg csökkentési lehetőséget biztosít azon ügyfeleinek, akik kockázati élet-, baleset- és egészségbiztosítási (Aegon Vitál Max, Aegon Vitál, Aegon Gondoskodás, Aegon Gondviselés, Aegon RetróCSÉB, Aegon Help Baleset- és Egészségbiztosítás) szerződéssel rendelkeznek az Aegon-nál és a megváltozott körülmények miatt díjfizetési nehézséggel szembesülnek.

tovább...
2020. április 10., péntek
Gépjárműbalesetek esetén a résztvevők közötti távolság tartására is alkalmas e-kárbejelentő használatát javasolja a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

tovább...
2020. április 6., hétfő
Egyre többen közlekednek segédmotorral az utakon, azonban sokan elfelejtik, hogy kötelező biztosítás nélkül nem indulhatnak el. A MABISZ arra hívja fel a figyelmet, hogy érdemes felelősség-, baleset- és vagyonbiztosítást kötni a nagyobb értékű kerékpárokra is. Az új típusú elektromos eszközök státuszának rendezését nagyon várja a biztosítási szakma.

tovább...
Az Eurorisk Kft. több biztosítási termék esetében saját fejlesztésű és karbantartású digitális összehasonlító felületet üzemeltet. Az összehasonlító oldalak segítik az ügyfeleket az értékesített termékek, biztosítási ajánlatok kiválasztása során a vásárlási döntéseik előtti informálódásban. Szeretnénk tájékoztatni minden tisztelt ügyfelünket, hogy az általunk üzemeltetett digitális összehasonlító felületek független oldalak, a megjelenített biztosítási ajánlatok nem szponzorált termékek, ezért a www.eurorisk.hu oldalon nem találhatók kiemelt ajánlatok sem.
 

tovább...
2020. március 31., kedd
A koronavírus miatti veszélyhelyzet bevezetése óta szinte mindenki lényegesen több időt tölt otthonában. A balesetek 50 százaléka azonban a biztonságosnak gondolt háztartásokban történik – hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ). A balesetbiztosítások megkötése nem igényel személyes jelenlétet.
 

tovább...
2020. április 1., szerda
Az MNB szerint a hitelmoratórium alatt is fizetni kell a hitelhez kapcsolódó biztosításokat. A Magyar Nemzeti Bank a Bankmonitor.hu-hoz küldött állásfoglalása szerint a hitelmoratórium kizárólag a hitelekre – pl. lakáshitel, személyi kölcsön, Babaváró hitel, áruhitel, hitelkártya, lízing – vonatkozik, így nem terjed ki a hitelhez kapcsolódó biztosítási szerződésekre. Ezért a hitelfedezeti biztosítások díját a hitelmoratórium alatt is tovább kell fizetni, máskülönben a biztosító felmondhatja a szerződést.
 

tovább...
2020. március 28., szombat
Az Eurorisk várja ügyfelei jelentkezését online, ha biztosítási igényük, problémájuk merül fel. Honlapunkon minden információt megtalál, online Személyes Menü szolgáltatásunk használatával időt és energiát takaríthat meg, ügyeit otthonról intézheti. A regisztráció néhány percet vesz csupán igénybe.
Regisztráció: https://www.eurorisk.hu/profile/registration
A korona-vírus járvány idején a MABISZ és tagbiztosítói az ügyfeleik, munkatársaik és mindannyiunk egészsége érdekében a működésüket igyekeznek az elektronikus ügyintézés felé terelni, és ebben kérjük az Ön együtt­működését is!

tovább...
2020.03.19., csütörtök
A koronavírussal kapcsolatos kormányzati intézkedések keretében a lejáró okmányok érvényességét meghosszabbították, így ezeket a biztosítók is elfogadják - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).
 

tovább...
2020. március 16., hétfő
Tisztelt Ügyfelünk!
 
Tájékoztatjuk, hogy személyes (központi) ügyfélszolgálati irodánk további rendelkezésig zárva tart az új típusú koronavírus további terjedésének megakadályozása céljából, az Ön és kollégáink egészségének, biztonságának megóvása érdekében.

tovább...
2020. március 02., hétfő
Európát is elérte a koronavírus, így egyre több kérdés érkezik az utasbiztosítások és az útlemondás (sztornó) biztosítások kapcsán a hazai biztosítókhoz. A Magyar Biztosítók Szövetségének a tájékoztatása a koronavírussal kapcsolatban a tagbiztosítók utasbiztosítási szerződési feltételei alapján készült.
 

tovább...
2020. február 17., hétfő
A korábban becsültnél is jóval magasabbak a februári viharkárok, csak a lakásbiztosításokra már átutalt vagy folyamatban lévő kifizetések összege meghaladja a kétmilliárd forintot, amit tovább növelnek az ipari létesítményekben bekövetkezett károk – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfőn.
 

tovább...
2020. február 22., szombat
Alig egy hét maradt a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) díjának befizetésére - hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) és a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).
 

tovább...
2020. február 3., hétfő
Kell a zöldkártya, ha útnak indulunk – az átmeneti időszak lejártával biztosan, de addig is jobb nem kihívni a sorsot.
 

tovább...
2020. február 10., hétfő
Csaknem tízezer kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz a múlt heti viharok miatt, a társaságok úgy kalkulálnak, hogy a következő hetekben akár az egymilliárd forintot is elérheti a kifizetések összege.
 

tovább...
2020. február 2., vasárnap
Több hitelkártya mellé automatikusan jár valamilyen utasbiztosítás, vagyis a kártyabirtokos nyugodtan utazgathat külön biztosítás nélkül is. De mire elég egy ilyen biztosítás? Alapvetően nem sokra. Mielőtt elvinnénk az egész családot a Grand Canyonba, érdemes elolvasni a kártyás biztosításhoz járó apróbetűs részeket.
 

tovább...
2020. január 27., hétfő
A kátyú okozta károk 60-70 százaléka jellemzően az első negyedévben történik a kátyúbiztosítást kínáló társaságok tapasztalatai szerint. Az ilyen jellegű balesetek minden autósnak potenciális kockázatot jelentenek, ezért érdemes biztosítással felkészülni a váratlan esetekre – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2020. január 14., kedd
Veszélyes üzemek találkozása, mondja az ilyen esetekre a jogi bikkfanyelv. Na de pontosan mit is jelent ez?
 

tovább...
Papp Lajos az Eurorisk Kft. ügyvezetője ezúttal, mint a FBAMSZ gépjármű szekciójának vezetője beszélt az év végi kötelező kampányról, a szerződések várható díjáról, a biztosítót váltók számáról és arányáról. Szóba került továbbá a casco biztosítások európai szinten alacsony aránya és ezzel összefüggésben a Mo-i járműpark magas átlagéletkora.
tovább...
Tisztelt Ügyfelünk!
 
Örömmel tájékoztatjuk, hogy Személyes Menü szolgáltatásunkat megújítottuk!
 
A szolgáltatás használatához, UTASBIZTOSÍTÁSA, továbbá egyéb biztosítási szerződése online megkötéséhez, kezeléséhez új regisztráció szükséges, mivel régi bejelentkezési adatai az új rendszerben már nem érvényesek.
 
Üdvözlettel:
Az Eurorisk csapata
tovább...
2019. decemebr 3., kedd
Január 10-től pályázhatnak a biztosítók a jegybanknál termékeikkel a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás minősítésre. A Generali és a Posta már bejelentette, hogy indul a pályázaton, de a többi piaci szereplő is vizsgálja a lehetőséget.
 

tovább...
2019.11.01., péntek
Nemzetközi összehasonlításban a magyar kgfb-tarifák a legolcsóbbak közé tartoznak Európában - állapítja meg közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ), emlékeztetve arra, hogy a biztosítók idén is legkésőbb november 1. éjfélig közzéteszik az év végi évfordulós szerződésekre vonatkozó kgfb-díjaikat.
 

tovább...
2019. szeptember 17., kedd
Az elektromos rollerek és az egyéb, gyorsan terjedő elektromos közlekedési eszközök biztosítási szempontból is új kihívásokat jelentenek.
 
tovább...
2019. szeptember 23., hétfő
 
Hétfőn elindul a továbbfejlesztett E-kárbejelentő alkalmazás új verziója. „Ez az egész magyarországi biztosítási szektor újabb fontos mérföldköve.” – jelentette be a Molnos Dániel, a Magyar Biztosítók Szövetségének főtitkára a Biztonság Hete eseménysorozat nyitórendezvényén. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mától külföldi-, biztosítatlan-, teherautó- vagy munkagép és annak vontatmányával okozott károkat is be lehet jelenteni az applikációval, valamint el tudjuk indítani a kárrendezést CASCO-ra is.
 

tovább...
2019. szeptember 23., hétfő
Egyre több pénzt tesznek félre a magyar emberek és egyre több biztosítást kötnek. Főleg a nyugdíjbiztosítások és az egészségbiztosítások pörögnek, valamint a kgfb-termékek díjbevétele is robusztusan növekszik – hangzott el mindez a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) mai konferenciáján. Mind e szervezet, mind a MABISZ, mind pedig az MNB stratégiai prioritásnak tartja a magyar lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztését, ezt a célkitűzéseket most már tankönyvek és tájékoztató füzetek is segítik, de hamarosan az alaptanterv része is lehet a pénzügyi oktatás.
 

tovább...
2019. szeptember 17., kedd
Az Uniqa Biztosító UniCredit Banknál vezetett bankszámlaszámai bankváltás miatt megszüntetésre kerülnek, 2019.09.17-től a Raiffeisen Banknál vezetett számlaszámok az érvényesek.
 

tovább...
2019. szeptember 14., szombat
Elektromos gördeszkák, e-rollerek, villanyrollerek (segway), elektromos egykerekűek (airwheel), siklódeszkák (hoverboard) – számtalan új közlekedési eszköz jelent meg az elmúlt években az utakon, melyek nem csak infrastrukturális, de biztonsági és szabályozási kihívásokat is támasztanak. Az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Biztonság Hete programsorozat közlekedésbiztonsági része, beharangozó videója erre is megpróbálja felhívni a figyelmet – írja közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2019. július. 10., szerda
Már 1000 forintos havidíjból lehet ingóságra biztosítást kötni.
 
tovább...
2019. június 24., hétfő
Országszerte több helyen is házakat veszélyeztetett a hétvégi vihar során lezúdult csapadék. A szélben kidőlt fák vezetékeket szakítottak le, emiatt több száz fogyasztási helyen szünetelt az áramszolgáltatás. Heves és Tolna megyében hat közutat zártak le a forgalom elől, de elzárt település nem volt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
 

tovább...
2019. június 4., kedd
Az elkövetkező három hónapban pörög fel a legjobban az utasbiztosítások piaca, ám a külföldre látogatók közül még mindig csak nagyjából minden második utas minimalizálja egy esetleges betegség, baleset vagy poggyászkár költségeit. Pedig a termékkínálat egyre szélesebb és mind jobban igazodik a digitalizáció követelményeihez, állapítja meg közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
 2019. május 29., szerda
Több hazai folyón végeznek fokozott figyelőszolgálatot a vízügyi szakemberek, miután a jelentős mennyiségű esőzések nyomán a II. fokú szinteket megközelítő, vagy meghaladó vízszintekre lehet számítani. Megfelelő védekezéssel jelentősen csökkenthetők az árvíz, az esőzések okozta károk, ha azt időben elvégzik. Mindez a biztosítók kárügyintézését is megkönnyíti – hívja fel a figyelmet közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2019. május 14., kedd
Kevesebb, mint egy hét maradt a 2018-as évre vonatkozó adóbevallások benyújtására. A nyugdíjbiztosítással rendelkezőknek is május 20-ig kell kérvényezniük a 2018-as befizetéseik után járó 20 százalékos adójóváírást – figyelmeztet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2019. május 6., hétfő
Új frissítéssel és további kényelmi szolgáltatások tervezésével készül az utazási szezonra az E-kárbejelentő, a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) digitális alkalmazása, amely a kategóriájában immár tartósan Magyarország egyik legnépszerűbb applikációjává nőtte ki magát.
 

tovább...
2019. április 26., péntek
Még két hónap áll rendelkezésre az ügyfelek számára, hogy pénzügyi szolgáltatóiknál, így a biztosítóiknál is elvégezzék adataik újraazonosítását. Ezt a pénzmosás és terrorizmus-finanszírozás elleni törvény (Pmt.) írja elő számukra, hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2019. április 16., kedd
Napjainkban már mintegy 600 ezer robogó közlekedik Magyarországon, ezek közül azonban csak minden ötödikre fizetnek rendszeresen kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást, közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az MTI-vel.
 

tovább...
2019. április 6. szombat
A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) igazolást április 6-tól akár elektronikusan is elküldheti a biztosító vagy az alkusz az üzembentartónak. Ugyanez vonatkozik a zöld kártyára is, de azt zöld papírra kell kinyomtatni otthon.
 
tovább...
2019. április 10., szerda
A tavaszi aszálykárok arra ösztönzik a gazdákat, hogy mielőbb kössenek piaci biztosítást, és ne felejtsék igénybe venni a biztosítási díjtámogatásokat sem, amelyekre a kérelmeket tegnaptól május 15-ig adhatják be szankciómentesen. Ezekkel együtt számíthatnak a legnagyobb mértékben az agrárkár-enyhítési rendszer támogatására is – figyelmeztet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 
tovább...
2019. március 25., hétfő
Folytatódik a digitális kárbejelentő fejlesztése, amely jelenleg kategóriájában Magyarország egyik legnépszerűbb applikációjává nőtte ki magát – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

 
tovább...
2019. március 23., szombat
A brit Thatcham biztosítási kutató társaság tizenegy modell lopásvédelmi rendszerét vizsgálta. Az eredmények javarészt siralmasak.


 
tovább...
2019. március 12., kedd
A statisztikák szerint a nyaralások időszakában és a hosszú hétvégeken emelkedik a lakásbetörések száma. Egy nem megfelelő zárral ellátott ajtót mindössze 15 másodperc alatt képesek kinyitni a betörők – figyelmeztet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2019. február 25. hétfő
Az év végi évfordulós kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkezőknek legkésőbb március elsejéig kell rendezniük az esedékes díjrészletet.
 

tovább...
2019. február 15., péntek
Tűzhelyen felejtett olaj, bedugva hagyott vasaló, nem megfelelően karbantartott fűtőberendezés, dohányzás az ágyban – ilyen és hasonló okok állnak a januári több mint hétszázötven lakástűz hátterében. Nyolc év alatt a hazai biztosítók több, mint negyven milliárd forint kártérítést fizettek ki tűzesetek után – emlékeztet közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége.

 

tovább...
2019. február 8., péntek
A Brexit feltételeitől függően előfordulhat, hogy az Egyesült Királyságba utazó EU-s autósoknak zöldkártyát kell majd igényelniük.
 

tovább...
2019. január 15., kedd
Még csak két hét telt el az évből, mégis már háromszázötven lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat. Télen naponta átlagosan harminc lakástűz keletkezik, aminek az oka az, hogy a hideg időben sokkal többet tartózkodunk otthon, gyakrabban főzünk, és folyamatosan fűtünk - figyelmeztet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
 

tovább...
2019. január 8., kedd
A mai naptól az autósok mobiltelefonjukon is intézhetik a baleset utáni adminisztratív teendőket. Elindult ugyanis a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) új, digitális kárbejelentője, amely a hagyományos, „kék-sárga” nyomtatvánnyal egyenértékű, ám gyorsabb és egyszerűbb ügyintézést tesz lehetővé.
 

tovább...
2018. december 18., kedd
Bár az utasbiztosítások terén az összes díjbevétel közel fele jellemzően a harmadik negyedévben, vagyis nyáron jön össze, az idei első negyedévben a piac gyorsabban bővült tavalyhoz képest, mint a rákövetkező időszakokban. A téli utak számának az emelkedése mellett a bevételek növekedése főként annak tudható be, hogy egyre komplexebb biztosítási csomagokat választanak az utazók – derül ki a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) elemzéséből.
 

tovább...
2018. december 11., kedd
Az elmúlt hetek hektikusan változó hőmérséklete után az előrejelzések szerint tartósan beköszönt a téli időszak. Az ilyen időjárási viszonyok között emelkedő balesetszám emlékeztetheti az autósokat arra, hogy gépjárművük téli felkészítésén túl a kiterjesztett biztosítást is érdemes megkötni – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2018. december 3. hétfő
Számos szolgáltatásalapú egészségbiztosítás érhető már el hazánkban. Ezek segítségével jó minőségű és gyors egészségügyi ellátáshoz juthatunk, ha megbetegednénk. Fontos azonban tisztán látni, hogy mire terjednek ki, és mire nem ezek a biztosítások. Négy nagy biztosító termékét vizsgáltuk meg, és utána jártunk annak is, milyen helyzetben van jelenleg az egészségbiztosítási piac Magyarországon. Megvizsgáltuk továbbá azt is, jellemzően kik veszik ezeket a termékeket, valamint, hogy mi várható az elkövetkezőkben.
 

tovább...
 2018. november 26., hétfő
Az eddigi alkuszi tapasztalatok alapján az idei kgfb-kampány kissé rácáfolni látszik az előzetes várakozásokra: bár az ügyfelek a biztosítóiktól már jó ideje megkapták a díjmódosításról szóló értesítéseket, kedvezőbb díjú szerződésre az első három hét során mindössze az érintett autósok 5-6 százaléka váltott. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) azonban a korábbi évek adatai alapján az utolsó hétre várja az év végi szerződésváltások mintegy 40 százalékát, melynek nyomán a kampányban biztosítót váltók száma – a flották szerződései nélkül – várhatóan 80 ezer körül alakul majd.
 

tovább...
2018. november 8., csütörtök
Építési beruházások közbeszerzésekor a törvény felelősségbiztosítás megkötését írja elő, amely azonban önmagában nem nyújt az építési beruházással érintett vagyontárgyakban bekövetkező károkra is kiterjedő fedezetet. Mit fedez a felelősségbiztosítás? Mire jók a vagyonbiztosítások, illetve mikor szükséges összkockázatú építés- és szerelésbiztosítást kötni? Ezekre a kérdésekre igyekeztek választ adni a Közbeszerzési Hatóság és a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) a szakemberei, közösen rendezett szakmai konferenciájukon.
 

tovább...
2018. 09. 26., csütörtök
A GRANTIS statisztikái szerint az elmúlt egy évben 40 százalékkal nőtt a privát egészségbiztosításokra szánt összeg az azt megelőző évhez képest, ami mutatja: a magyar lakosság egyre nagyobb arányban fordul a magánegészségügy felé.
 

tovább...
2018. szeptember 24., hétfő
A hurrikán által okozott viharok hozzávetőleg 1,7-4,6 milliárd dollár közötti kárkifizetést eredményezhetnek a biztosítók számára – derül ki az Air Worldwide modellező cég legfrissebb becsléseiből.
 

tovább...
2018. szeptember 18., kedd
Nemcsak az utazásoknál, az utasbiztosításoknál is hódít a last minute. Ám míg az utazást azért minimum néhány héttel a tervezett út előtt megvásároljuk-lefoglaljuk, addig az utasbiztosítás sokszor akkor jut eszünkbe, amikor a bőrönd már kézben van. Az Allianz Hungária tapasztalatai szerint, bár a kötések zöme az utazást megelőző három napban történik, sokan vannak azok is, akik az utazás napjára hagyják – írja a Világgazdaság.hu.
 

tovább...
2018. szeptember 19., szerda
Magyarországon az egészségügyi kiadásokon belül igen magas a magánfinanszírozás aránya, ezen belül azonban igen alacsony a szervezett, kockázatkezelt magánfinanszírozások (egészségpénztárak, magánbiztosítások) részesedése. A szociális biztonságot a jövőben reálisan a közfinanszírozású egészségbiztosítás, az egészségpénztár és a magán-egészségügyi biztosítás együttesen képes tartósan biztosítani – állítja Kincses Gyula egészségpolitikus, a Portfolio.hu-n közzétett írásában.
 

tovább...
 2018. szeptember 14., péntek
Az alkuszcégek kötési adatai szerint az őszi hónapokban 25 százalékkal haladja meg az éves átlagot a nyaralóbiztosítást kötők száma.
 

tovább...
2018. szeptember 4., kedd
A tavalyihoz képest idén kevesebb kárt okozott a nyári viharszezon, bár a szeptember eleji esőzések még sokat ronthatnak az eddigi mérlegen. Ugyanakkor a villámcsapások következményeként már az év első nyolc hónapjában közel annyi pénzt fizettek ki a biztosítók, mint 2017 egészében - derül ki a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) gyorsjelentéséből.
 

tovább...
2018. augusztus 11., szombat
Rekordmennyiségű magyar államkötvény van a biztosítók portfólióiban, amelyekben a külföldi befektetési alapok állománya is rohamosan növekszik. Az első negyedéves visszaesés után a második negyedévben már nőtt az életbiztosítások tartaléka, s június végén 1933 milliárd forintos új rekordon állt a Magyar Nemzeti Bank friss adatai szerint – írja a Világgazdaság.
 

tovább...
2018. augusztus 10., péntek
Ilyen hőségben, mint mostanában van, sokan feledkeznek meg az alapvető óvatosságról is. A nagy melegben nyitva hagyott ablakokon tolvajok surranhatnak be, a strandon hagyott értékekre terített törülköző pedig a cuccokat legfeljebb a naptól, az eltulajdonlástól biztosan nem védi meg. Az Azénpénzem.hu összeszedett néhány tanulságos esetet.
 

tovább...
2018. július 19., csütörtök
Egy-egy népszerű nyaralóhely frekventált területein az ingatlan négyzetméterárak már vetekszenek a fővárosi új beruházások áraival. A tavaszi-nyári időszak azonban nem csak a vásárlások időszaka, hanem a kárbejelentéseké is. Nem árt tehát a nyaralók esetében is a megfelelő biztosítási védelemről gondoskodni – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2018. július 26., csütörtök
Az idén több mint hatszáz hajóval indul el a jubileumi, 50. Kékszalag tókerülő verseny. Ez az év lesz az utolsó, amikor a legnagyobb tumultussal járó versenyen bekövetkező károkat csökkentett összegű felelősségbiztosítás fedezi. Az idei futamon a másik hajóban, illetve a kikötőkben okozott károk után még csak 5 millió forintos összeghatárig térít a biztosító, ám – miként arra a Magyar Vitorlás Szövetség több fórumon is felhívta a figyelmet – már 50 milliós kártérítési határ vonatkozik a vitorlásokra - írja a Világgazdaság.
 

tovább...
2018. július 17., kedd
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) új kezdeményezésként honlapján beágyazott videóblogok (vlog) formájában is tájékoztatja a piacot és az ügyfeleket egy-egy jegybanki kezdeményezésről, jelentésről. A biztosítási piac jövőképéről Kandrács Csaba az MNB ügyvezető igazgatója, a 2017. évi Biztosítási, pénztári és tőkepiaci jelentésről Nagy Koppány, az MNB igazgatója fejti ki gondolatait.
 

tovább...
2018. június 14., csütörtök
Ezt ne felejtsd otthon - mi van a profi utazók bőröndjében? címmel indított online kampányt a Magyar Utazási Irodák Szövetsége. Néhány utazási iroda tapasztalt és sokat látott munkatársa osztja meg a kampány keretében az olvasókkal, hogy mit vinnének magukkal egy távoli és ismeretlen országba - írja a turizmus.com

 

tovább...
2018. június 11., hétfő
Megnő a szerződéskötések száma egy-egy nagyobb nyári vihar után, ilyenkor több száz új biztosítást kötnek a társaságok. A klímaváltozás hatása erősen érződik a károkban: az időjárás változékonyabb, sokkal több a rendkívüli időjárási jelenség, vihar, extrém csapadékmennyiség, ami növeli a kockázatot - mondta az InfoRádiónak a MABISZ elnöke.
 

tovább...
2018. május 23., szerda
Akik most fizetik be nyári utazásuk előlegeit valamelyik irodában, júliustól nagyobb biztonsággal számíthatnak arra, hogy az utazásszervező fizetésképtelensége esetén is viszontlátják a pénzüket. Egy új biztosításfajta pedig garanciát nyújt ilyen esetekben a külföldön rekedtek hazautaztatására is. Ez a védelem azonban semmilyen módon nem helyettesíti a klasszikus utasbiztosítást – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2018. május 15., kedd
Május 22-én éjfélkor jár le a személyi jövedelemadó (szja) bevallás határideje, amely a nyugdíjbiztosítási szerződéssel rendelkezőknek egyben 20 százalékos adójóváírást is jelent, amennyiben időben, adótartozás-mentesen és helyesen kitöltve nyújtják be a bevallásukat - írja az MTI.
 

tovább...
2018. április 6., péntek
Felemásak a balesetekről szóló tavalyi adatok. 16 489 személyi sérüléses baleset történt a hivatalos adatok szerint, ami közel 1 százalékos csökkenést jelent. Ugyanakkor a halálos áldozattal járó balesetek száma 1,6 százalékkal 574-re emelkedett, az elhunytak száma pedig 2,8 százalékkal 524-re nőtt - idézi a KSH adatait a Totalcar.
 

tovább...
Tisztelt Partnereink és Ügyfeleink!
 
Tájékoztatjuk, hogy a Vienna Insurance Group (VIG) három hazai biztosítótársasága, az ERSTE Biztosító, az UNION Biztosító és a Vienna Life Biztosító 2018. március 31-én egyesült, és ezt követően UNION Biztosítóként - hivatalosan UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. néven - folytatja tevékenységét.
 
 
tovább...
2018. március 13., kedd
Százezres költségvonzata is lehet a kátyúk által a gépkocsiban okozott károk javításának. Ezt elvileg az illetékes útkezelők állják, az esetek mintegy felében azonban visszautasítják a kárigényeket. A körültekintő dokumentáció, illetve egy kátyúbiztosítás azonban növeli a kártérítés esélyét – hívják fel a figyelmet az alkuszok.
 

tovább...
2018. február 27., kedd
Az elmúlt napokban több hír is megjelent arról, hogy milyen rossz állapotban van az M1-es autópálya, vannak szakaszok, ahol méterenként követik egymást a hatalmas kátyúk. Megnéztük, hogy milyen lehetőségei vannak, aki kifejezetten kátyúkárra szeretne biztosítást kötni - írja a Pénzcentrum.
 

tovább...
2018. február 16., péntek
A biztosításokat folyamatos képzés alatt álló értékesítők adhatják csak el, akiknek az érdekeltségükről, javadalmazásukról is tájékoztatni kell az ügyfelet – miután hatályba lép a vonatkozó új uniós irányelv, az IDD (Insurance Distribution Directive). Az időpont körüli huzavona ugyanakkor rámutat az uniós jogalkotás nehézkességére is – derül ki a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) közleményéből.
 

tovább...
2018. február 12., hétfő
A válasz nem egyértelmű. Budapesten és a nagyvárosokban az utak, a megállóhelyek, vagy a járdák más-más személy, társaság tulajdonában, kezelésében állnak. Ha valaki balesetet szenved, mely kizárólag annak köszönhető, hogy az érintett szakaszt nem jégmentesítették, meg kell találni, a károsult személy kivel szemben léphet fel kártérítésért – írja a DAS Jogszervizre hivatkozva a PiacesProfit.

 
tovább...
2018. január 31., szerda
A téli sportokat űzők jelentős része, közel a fele nem köt biztosítást, hatalmas kockázatot vállalva ezzel. Jellemzően azonban sokszor a biztosítással rendelkezők sincsenek tisztában azzal, hogy milyen esetekre is szól a biztosításuk, noha lehetnek olyan szerződésbeli kitételek, amelyek felmenthetik a biztosítót a kárösszeg kifizetése alól - írja a Pénzcentrum.

tovább...
2018. január 25., csütörtök
2018-ban világviszonylatban az üzletmenet megszakadása és a kiberbiztonsági események számítanak a legfontosabb kockázatforrásnak - derül ki a frissen közzétett, az Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) által évente közzétett, Allianz Kockázati Barométer megállapításaiból. A 2018-as jelentés 80 ország 1911 kockázati szakértőjének bevonásával készült, ami részvételi rekordnak számít.
 

tovább...
2018. január 17., szerda
Az ingatlantulajdonosok és társasházi közösségek feladata és kötelessége a ház előtti járda csúszásmentesítése. Ha valamely közösség vagy háztulajdonos ezt elmulasztaná, az ebből fakadó károkat meg kell térítenie - derül ki a Pénzcentrum összeállításából.
 

tovább...
2018. január 9., kedd
A biztosítási szektor várhatóan a GDP növekedésénél jobban bővült 2017-ben, legalábbis a harmadik negyedéves adatokból erre lehet következtetni - mondta Pandurics Anett, a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) elnöke az MTI-nek.

 

tovább...
2018. január 2., kedd
2018. január 1-jétől esedékes az idei kgfb-díj,illetve - a szerződésben vállalt - díjrészlet befizetése az autótulajdonosok számára. A Magyarországon forgalomban lévő 4,8 millió gépjármű 31,9 százalékát, 1,5 millió járművet érint a határidő.

 

tovább...
2017. december 20., szerda
Folyamatosan zajlik a betegforgalom átcsatornázódása a magánegészségügyi rendszerbe: míg 2012-ben csupán a lakosság 37 százaléka, idén már 57 százalék vett igénybe valamilyen magánorvosi szolgáltatást – derül ki az UNION Biztosító 2017 őszén, 1300 fős, a 25-55 év közötti korosztályt célzó piaci felméréséből. Az öt év alatt immár harmadik alkalommal végrehajtott kutatás adataiból kiderül, hogy míg öt éve 33 ezer, három éve pedig 41 ezer, addig idén már átlagosan 57 ezer forintot fizettek az érintettek egy év alatt különféle szakorvosi rendelőkben. A megkérdezettek 28 százaléka nyitott arra, hogy a magánorvosi alapszolgáltatásokat piaci egészségbiztosításon keresztül vegye igénybe, és ezért átlagosan havi 5-6 ezer forintot fizetne szívesen.
 

tovább...
2017. december 27., szerda
A két ünnep közötti időszak egyre nagyobb tömegek számára a síszezon kezdetét jelenti. Ám ilyenkor történik a legtöbb baleset is a havas pályákon. Ha a megelőzésben nem is, de az anyagi gondok enyhítésében sokat segíthet a megfelelően megválasztott utasbiztosítás – hívja fel a figyelmet közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
tovább...
 2017. december 8., péntek
Ígéretesen növekszik a hazai lakosság utazási kedve: a friss statisztika adatok szerint 2017 első háromnegyed évében a turisztikai kiutazások száma több, mint 9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A közeledő év végi ünnepeket sokan kihasználják, és látogatnak el valamely egzotikus országba. Az egzotikus utazások extra kockázatokat jelentenek, elengedhetetlen, a magasabb limitösszegeket tartalmazó utasbiztosítás megkötése mellett, a megfelelő elővigyázatosság – hívja fel rá a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2017. november 27., hétfő
Lényeges javulás állt be a magyarországi utakon kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás nélkül közlekedő gépjárművek számát tekintve: 2017. szeptember végén – az öt évvel korábbi 5,8 százalékkal ellentétben - a járművek 1,8 százaléka nem rendelkezett kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2017. november 22., szerda
A céges juttatások között mára egyértelműen az élre törtek az egészségmegőrzési célú kiadások. Ahogy azonban az lenni szokott, egyúttal erőteljesebbé váltak a fanyalgások, de a különböző kifogások is. Szakértőkkel térképeztük fel, hogy pontosan mi a helyzet az egészségbiztosítási megoldások szabályozásával, mit mutat ezen a téren a gyakorlat.
 

tovább...
2017. november 15., szerda
Két év alatt megkétszereződött ugyan azon munkáltatók aránya, akiknél a dolgozók biztosítási elemet is választhatnak a cafeteria keretük terhére, ám még mindig alacsony az átlagosan igényelt védelem mértéke. Ha pedig bekövetkezik a baj, az érintettek sokszor elfeledkeznek arról, hogy éljenek a szolgáltatással, hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2017. november 7., kedd
A biztosítók összesítése alapján 1,2 milliárd forintra nőtt az október 29-i vihar által okozott kár, szemben a kezdeti 300 millió forint feletti gyorsbecsléssel - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) az MTI-vel hétfőn.
 

tovább...
2017. október 26., csütörtök
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden Magyar Gazdaságért díjban részesítette Papp Lajost, aki 2006-2017 között tizenegy éven keresztül töltötte be a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) elnöki tisztét.
 

tovább...
2017. október 13., péntek
Közeledik az október 23-i hosszú hétvége és az őszi szünet. Egyre többen terveznek rövid kiruccanást ezekre a napokra, ugyanakkor a kiutazóknak csupán kevesebb, mint a fele köt utasbiztosítást. Ha biztosítás nélkül utazunk külföldre, komoly anyagi kockázatot vállalunk – hívja fel rá a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2017. szeptember 29., péntek
Néhány hete egy téves értelmezés folytán a hazai médiában napvilágot látott az a félrevezető információ, hogy szeptembertől a villany- és vízvezeték-szerelő mesterek által okozott, illetve azok hanyagsága folytán bekövetkező károkat kötelező felelősségbiztosítás téríti meg a megbízók számára. Azóta számos ügyfél igyekezett kapcsolódó vélt igényét alkuszi segítséggel érvényesíteni, ezért a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) szükségesnek tartja a tények széles körű tisztázását.
 

tovább...
2017. szeptember 28., csütörtök
Az őszi hónapokban különösen megnő a vaddal történő autós ütközés veszélye, évente több ezer vadelütés történik a magyarországi utakon. A vadbalesetek elkerülése érdekében ilyenkor különösen fontos az elővigyázatosság, illetve ha mégis bekövetkezne a baleset, a casco-biztosítás, illetve a vadkár-kiegészítő biztosítás jelent segítséget – hívja fel rá a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2017. szeptember 19., kedd
Az idei nyár első összesítése szerint a hazai biztosítók a lakossági ingatlanokban esett, viharok okozta, több mint 103 ezer káreseményre csaknem 6 milliárd forint összegű kártérítést fizettek ki. A viharok, a beázások és a felhőszakadások ennél jóval több kárt okoztak a lakóingatlanokban, mivel a lakásoknak több mint a negyede nem rendelkezik biztosítással - tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2017. szeptember 15., péntek
Az utóbbi évekénél is "fékezettebb habzású" év végi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampányra számítanak idén az alkuszok, hiszen a január 1-jei évforduló most már csak az autósok mintegy negyedét érinti. Az autósok, a közvetítők és a biztosítók életét is megkönnyítő újdonság léphet ugyanakkor életbe hamarosan: az írásbeliségnek megfelelő formán túl már tisztán elektronikusan is lehet majd kgfb-szerződést kötni vagy éppen felmondani, amire a többi biztosítástípus esetében már eddig is volt lehetőség.
 

tovább...
2017. szeptember 5., kedd
Szeptembertől bizonyos építési tevékenységeket végzőktől minimum 1 millió forint összegű felelősségbiztosítás meglétét várja el két kormányrendelet. Habár a jogszabályi követelménynek megfelelő felelősségbiztosítás eddig is elérhető volt a piacon, mindenkinek, aki rendelkezik ilyennel, érdemes ellenőrizni, hogy a konkrét szerződés mire nyújt fedezetet, hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

 

tovább...
2017. augusztus 22., kedd
A pénzügyi fogyasztók biztonságát is erősíti, hogy júliustól – az eddig papíralapú helyett – csak elektronikus hatósági vizsgát tehetnek a jövő pénzügyi, biztosítási vagy tőkepiaci közvetítői. Szigorodtak a közvetítői képzésre, vizsgára való alkalmassági, s a képző szervekre vonatkozó feltételek. Utóbbi kapcsán az MNB 52 képző szerv képzési jogosultságát törölte.
 

tovább...
2017. augusztus 9., szerda
A biztosítók tapasztalatai alapján a nyári nyaralási szezonban, s különösen a kánikulai hétvégéken megugrik a lakásbetörések száma. Holott a legtöbb betörés néhány elővigyázatossági szabály betartásával, illetve megfelelő biztonsági eszközökkel elkerülhető lenne – hívja fel rá a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

 

tovább...
2017. július 31., hétfő
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke szerint a biztonsági helyzet az elmúlt évtizedekhez képest most a legrosszabb Európában, a tárca ezért ismételten fokozott körültekintést kér mindenkitől, aki külföldre utazik, és javasolja a regisztrációt a konzuli szolgálat honlapján.
 

tovább...
2017. július 13., csütörtök
A nyári időszakban évről évre egyre több robogó jelenik meg a hazai utakon. Jelenleg már több mint félmillió robogó üzemel az országban, ezeknek mintegy 55 százalékára kötöttek már valaha kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb). Ugyanakkor a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) becslése szerint mindössze 15-20 százalékuk után fizetik ki rendszeresen az átlagosan évi 3 ezer forintnyi díjat. A mulasztók az évi néhány ezer forint spórolásával sokat veszíthetnek: rendőri igazoltatás során büntetés jár a mulasztásért, ugyanakkor károkozás esetén átlagosan 350 ezer forintnyi átlagos kárösszeget kell saját zsebből kifizetniük.
 

tovább...
2017. július 1., szombat
A múlt szerdai, június 21-ével kezdődő viharos időszak kezdete óta közel 13 ezer kárbejelentés érkezett a biztosító társaságokhoz. A károk becsült értéke meghaladhatja az 1,8 milliárd forintot - tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2017. június 22., csütörtök
A külföldre utazók több mint fele továbbra sem gondoskodik megfelelő utasbiztosításról, mert szerintük a bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosítás, illetve a kiváltott Európai Egészségbiztosítási Kártya mellett nincs szükség további fedezetre - közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az MTI-vel.
 

tovább...
2017. június 6., kedd
Az MNB honlapján elérhető a megtakarítási élet- és nyugdíjbiztosítások közti tájékozódást segítő, a konstrukciók teljes költségmutató (TKM) értékeit összehasonlító alkalmazás. A jegybank által fejlesztett program révén a fogyasztók egyszerűen, átlátható felületen választhatják ki az igényeiknek megfelelő biztosítást.
 

tovább...
2017. május 29., hétfő
Az elmúlt hét évben több mint 35 milliárd forint kártérítést fizettek ki a hazai biztosítók tűzkárokra, melyek jelentős része megelőzhető lett volna néhány alapvető elővigyázatossági szabály betartásával. Az elektromos eszközök mind gyakoribb használatával fokozódik az elektromos tüzek kockázata is – hangzott el a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) hétfői sajtótájékoztatóján.
 

tovább...
2017. május 29., hétfő
Közel 8 ezer kárbejelentés érkezett a biztosító társaságokhoz a május 23-i, kedd délutáni felhőszakadást követően: a károk becsült értéke elérheti az 1,2-1,3 milliárd forintot - tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) szombaton.
 

tovább...
2017. május 24., szerda
Túl vannak az első, teljes évet feldolgozó Szolvencia II-es adatszolgáltatáson a hazai biztosítók. A szavatolótőke-ellátottság tekintetében a magyarországi társaságok jelentősen túlteljesítik az elvárt szintet – jelentette ki Horváth Gyula, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) CFO Szekciójának elnöke a szövetség szerdai sajtótájékoztatóján.
 

tovább...
2017. május 17., szerda
A magyar biztosítási szakmában dolgozókat komoly kihívás elé állította az etikus életbiztosítás koncepciója, ami a korábbinál ügyfélorientáltabb és költséghatékonyabb biztosítói működés kialakítását célozta meg - derül ki a Deloitte Magyarország sajtóközleményéből. A Deloitte szakértője összefoglalja az etikus életbiztosítással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és előnyöket, egyúttal bemutat egyes regionális példákat is.
 

tovább...
2017. április 24., hétfő
A múlt heti extrém időjárás miatt hétfő reggelig közel 4 ezer lakossági ingatlanban esett kárt jelentett a lakosság a biztosító társaságoknál. A bejelentések lezárultával a károk darabszáma meghaladhatja a 6500-at, a kárérték pedig az 500 millió forintot - tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) hétfőn.
 

tovább...
2017. április 15., szombat
A húsvéti ünnepek alkalmával sokan hajlamosak „lazábban” kezelni a zéró tolerancia szabályát. Az ittas vezetés sokszoros kockázatot jelent: az ittas sofőr veszélyt jelent a forgalomban résztvevők számára, de emellett az alkoholos befolyásoltság idején okozott baleset kártérítési összegét is meg kell fizetnie – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2017. április 10., hétfő
A húsvéti ünnepek alatt sokan indulnak útnak, és akár több napra is őrizetlenül hagyják otthonukat. A nyári nyaralási időszak mellett a hosszú hétvégéken emelkedik a lakásbetörések száma. A legveszélyeztetettebb terület a közép-magyarországi régió és Budapest. A betörők leggyakrabban az ajtók-ablakok felfeszítésével jutnak be az ingatlanokba: egy nem megfelelő zárral ellátott ajtót mindössze 15 másodperc alatt képesek kinyitni – figyelmeztet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

tovább...
2017. március 31. péntek
A Budapesti Békéltető Testület sorra vette az utazások során leggyakrabban felmerülő fogyasztóvédelmi problémákat, és jó tanácsokkal szolgál a fogyasztóknak és a vállalkozások számára.

tovább...
2017. március 3., péntek
Egyre népszerűbb a nyugdíjbiztosítás az ügyfelek között, de nem mindenki veszi igénybe a hozzá kötődő adókedvezményt - mondta Pandurics Anett, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) elnöke a Portfólió Biztosítás 2017 konferencián.
 

tovább...
2017. február 24., péntek
Az úthibák okozta autós károknak a tapasztalatok szerint csupán a felét bírálják el pozitívan, a kártérítés esélyét azonban jelentősen növelheti a kár körültekintő dokumentációja és a kátyúbiztosítás - mondta a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) Gépjárműszekciójának vezetője az MTI-nek.

 

tovább...

2017. február 24., péntek 12:20

Annak a mintegy 120 ezer személyautó-tulajdonosnak, aki év végi évfordulóval kötötte újra kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását, március elsejéig kell rendeznie az esedékes, baleseti adóval növelt díjrészletét. Mivel a március 1-jei határidő az összegnek a biztosítóhoz való beérkezésére vonatkozik, csekken hétfőtől már senki ne próbálja rendezni az összeget. Szerda délelőttig az átutalás, azután zárásig az adott biztosító ügyfélszolgálati irodájában történő személyes befizetés a biztonságos opció.
 

tovább...
2017. február 3., péntek
Jelentősen, átlagosan negyedével csökkentek az újonnan kínált befektetési életbiztosítások ügyfélköltségei a Magyar Nemzeti Bank (MNB) januártól hatályba lépett ajánlásának köszönhetően. A termékpaletta a felére csökkent, a magasabb költségű befektetési életbiztosítások kiszorultak a piacról - mondta Windisch László, a jegybank felügyeleti alelnöke pénteken az MTI-nek.
 

tovább...
2017. január 31., kedd
2017. március 3-án tartja közgyűlését a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ), ahol a tagok új elnököt is választanak a szervezet élére. Az elnöki pozíciót immár tizenegy éve betöltő Papp Lajos 2015-ben, legutóbbi megválasztásakor jelezte, hogy utolsó elnöki ciklusára készül. Posztjára most két jelölt is pályázik: Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója, illetve Szabados Zoltán, a Polipins-Renomia Kft. üzleti igazgatója.

tovább...
2017. január 14., szombat
A tavalyinál erősebb téli szezonra számítanak a kiutaztatással foglalkozó utazási irodák, az előző évhez képest 10 százalékkal nőtt az érdeklődés a síutak iránt - mondta Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) alelnöke az MTI érdeklődésére.

 

tovább...
2017. január 5., csütörtök
Összesen nagyjából 50 milliárd dollárt fizettek a biztosítók a természeti katasztrófák után 2016-ban szerte a világon - közölte szerdán az összesítést minden évben elvégző Munich Re német biztosító.

 

tovább...
2016. december 6., kedd
Mostantól új, áttekinthetőbb struktúrában érhetők el az MNB fogyasztóvédelmi honlapjának információi, amelyeket immár tízezrek tekintenek meg havonta. A pénzügyi témákat közérthetően bemutató Pénzügyi Navigátor Filmek és online Füzetek mellett az aktuális fogyasztóvédelmi hírek, s a – részben a közelmúltban, részben hamarosan megújuló – szolgáltatáskereső alkalmazások is kiemelt helyre kerültek.

 

tovább...
2016. december 6., kedd
Az ünnepi időszakban is érdemes körültekintően dönteni pénzügyeinkről. Az ilyenkor népszerű „gyorskölcsönökhöz” kínált kényelmi szolgáltatások például jelentős többletköltséggel járhatnak. Az át nem gondolt hitelfelvételtől 14 napon belül díjmentesen és indoklás nélküli el lehet állni. Jó tudni, hogy a műszaki termékekhez vásárolható kiterjesztett garancia jellemzően egy speciális biztosítási szerződést takar - hívja fel a figyelmet közleményében az Magyar Nemzeti Bank (MNB).

 

tovább...
2016. november 25., péntek
„Biztos kézzel – Gyakorlati kérdések a biztosításról” címmel az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) közzétette a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) szakértői által készített középiskolai oktatási anyagot. Az oktatási anyag a Nemzeti Köznevelési Portálon érhető el.

 

tovább...
2016. november 17., csütörtök
Az idei év végi kgfb-kampányban az autósoknak már alig több, mint harmada érintett. Ennek megfelelően az érezhető díjemelés, illetve az MKB ügyfeleinek kényszerű biztosítóváltása ellenére sem vár 120 ezernél több biztosítóváltót a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ). Az idei váltási időszakban már az ügyfelek 85 százaléka vált szerződést alkuszon keresztül. Fontos ügyfélérdek, hogy a biztosítók tarifáiban általánossá váló károkozói pótdíj miatt az ügyfelek – alkuszaikon keresztül – megismerhessék központilag nyilvántartott kártörténeti adataikat.

 

tovább...
2016. november 22., kedd
Az utóbbi három évben tovább javult a biztosítók megítélése, azonban egyes, jól beazonosítható korcsoportok alulbiztosítottsága továbbra is kiaknázatlan terület maradt. Az öngondoskodást immár a megkérdezettek 52%-a tartja fontosnak, egyúttal jelentősen nőtt azoknak az aránya, akik még mindig bonyolultnak találják a biztosítási szolgáltatásokat – derül ki a Deloitte és a Scale Research felméréséből.

 

tovább...
2016. november 7., hétfő
Az MNB folyamatosan vizsgálja a biztosítók friss és meglévő kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tarifái meghirdetésének és alkalmazásának jogszerűségét. A meglévő biztosítójuknál szerződésüket felmondó s újrakötő, s a biztosítóhoz újonnan szerződő üzembentartók díja immár nem lehet kedvezőbb, mint a hűséges ügyfeleké. Egyes biztosítók díjtarifái akár jelentősen módosulhatnak, így a következő évi díjértesítőket célszerű alaposan elolvasni. A kgfb meglétét, a díjfizetés megtörténtét az üzembentartóknak szükség esetén igazolniuk kell.

 
tovább...
2016. október 29., szombat
A kampány egyre kevesebb autóst érint: a kgfb-szerződések mindössze 37 százalékának esik a szerződéses évfordulója január elsejére – derül ki a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) adataiból.

 

tovább...
2016. október 4., kedd
Szeptemberben 8229 személygépkocsit helyeztek forgalomban Magyarországon, 31,3 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában - írja az MTI a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) közlésére hivatkozva.

 

tovább...
2016. október 3., hétfő
„Október 1-jén, az Idősek Világnapján fel kell hogy hívjuk a figyelmet az adókedvezménnyel támogatott nyugdíjbiztosítás jelentőségére” - jelentette ki Molnos Dániel, a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) főtitkára. A szövetség összegyűjtötte azokat az élethelyzeteket, amelyekben különösen magas a kockázata az időskori elszegényedésnek, még úgy is, hogy adott esetben nincsenek a jelenben megélhetési problémáik az érintetteknek.
 

tovább...
2016. szeptember 27., kedd
Noha a casco átlagdíja 20 százalékkal alacsonyabb, mint öt évvel korábban, a járműveknek továbbra is kevesebb mint ötöde rendelkezik casco-biztosítással. Az UNION Biztosító másfél ezres mintán lefolytatott felmérése többek között az alacsony kötési arány okainak is utánajárt. A legtöbb autós a járművének korára (38%), illetve a magasnak vélt díjra (37%) hivatkozva marad távol ettől a biztosítástól. Aki viszont már kötött ilyen biztosítást, meglehetősen hűséges ügyfélnek bizonyul: 36 százalékuk még 20 ezer forintos évi díjkülönbség ellenére sem biztos, hogy olcsóbbra cseréli meglévő szerződését.

 

tovább...
2016. szeptember 20., kedd
A felkészülési idő elég lesz arra, hogy mindenben megfeleljünk a 2018 februárjában életbelépő új európai uniós biztosítás értékesítési direktívának, hiszen a magyar piac sok területen előbbre tart - írja az MTI Pandurics Anett, a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) elnökének a XIII. Biztosításszakmai konferencia nyitónapi előadására hivatkozva.
 

tovább...
2016. szeptember 5., hétfő
Egy az USA-ban végzett kutatás eredményei szerint nagy lehetőséget szalasztanak el a biztosítók és a biztosításközvetítők, mikor a megtakarítási célú biztosításokat ajánlanak ki a reménybeli ügyfeleknek. Legalábbis azok, akik ilyenkor az biztosítandó felet kérdezik a megtakarítási összeg nagyságáról, ahelyett, hogy a valósághoz közelítő szám kiszámításában nyújtanának segítséget.
 

tovább...
2016. szeptember 1., csütörtök
Valóságos struktúraváltás szeretnénk elérni az egészségügyben, hiszen az elmúlt huszonöt évben ez nem történt meg - mondta az egészségügyért felelős államtitkár szerdán egy budapesti szakmai konferencián előadásában.

 

tovább...
2016. augusztus 22., hétfő
Még mindig betétben tartják a legtöbb pénz a magyarok, de az elmúlt években slágertermék lett az állampapír a befektetni szándékozó lakosság körében - mondta Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője az M1 aktuális csatornán pénteken.

tovább...
2016. augusztus 1., hétfő
A nyaralás időszaka a betörések szempontjából különösen veszélyes, a MABISZ adatai szerint tavaly több mint 47 ezer lakásbetörés történt. Különösen veszélyeztetett térségnek számít ebből a szempontból a közép-magyarországi régió, ahol tavaly közel 10 ezer betörést regisztráltak, ebből 6200-at Budapesten. Egy nem megfelelő zárral ellátott ajtót mindössze 15 másodperc alatt ki tudnak nyitni a betörők – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2016. július 15., péntek
A hét közepén jégesővel, helyenként 100-120 kilométer/órás széllökésekkel érkezett meg Magyarországra a hidegfront. A 2016. július 12-14-i viharokat követő kárbejelentések száma a becslések szerint meghaladhatja a 10 ezret, a kárérték pedig elérheti az egy milliárd forintot is – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a legfrissebb becslést pénteken.
 

tovább...
2016. július 12., kedd
Miközben évről évre jelentősen nő a szakmai szolgáltatásnyújtás során okozott károk nyomán megítélt kártérítések összege, a kapcsolódó kockázatok fedezésére szolgáló szakmai felelősségbiztosítások egyre kisebb hányadát fedezik az ilyen jellegű kifizetéseknek. Ennek elsődleges oka, hogy a kötelezően előírt minimális limitek az elmúlt években vészesen lemaradtak a gyakorlatban felmerülő igényektől. Eközben számos szakma esetében a jogszabályok továbbra sem követelnek meg semmilyen kötelező biztosítékot a szakmai tévedések, műhibák okozta károk ellentételezésére. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az alábbiakban összegzi, hol jelentkeznek a legszembetűnőbb hiányosságok.
 

tovább...
2016. július 5., kedd
A nyár kiemelten balesetveszélyes időszaknak számít a gyermekek számára, ekkor lényegesen megnő a közutakon, a közterületeken és az otthonokban bekövetkezett balesetek száma. Nem minden szülő van tisztában azzal, hogy a gyermek 3-18 éves kor között - ugyan limitált fedezetű -, de ingyenes állami balesetbiztosítással rendelkezik, s léteznek a piacon már komoly, több millió forintos fedezetet nyújtó üzleti biztosítások is – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
 

tovább...
2016. június 21., kedd
Az ORFK 2015-ben 5019 alkalommal folytatott eljárást gépjármű feltörése miatt: tavaly leggyakrabban pénzt (681 alkalom), illetve laptopot, notebookot vagy táblagépet loptak az autókból (587 eset). Az ORFK statisztikája szerint célpontként szinte minden szóba jöhet, ami mozdítható: például cipő, gyümölcs, pálinka, sőt méhkaptár is.
 

tovább...
2016. június 21., kedd
Megállt a lakásbiztosítás-állomány évek óta tartó csökkenése, a magyar otthonok 72-73 százaléka, hárommillió ingatlan biztosított - mondta Deliága Judit, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) lakásbiztosítási bizottságának elnöke az MTI-nek egy budapesti sajtótájékoztató után hétfőn - írja az MTI.
 

tovább...
2016. június 14., kedd
Évente több millió magyar utazik külföldre, azonban piaci adatok szerint csak minden 3. utas gondoskodik biztosításról, az interneten is megköthető utasbiztosítások ugyanakkor jelentős költségektől kímélhetik meg a külföldre utazókat baleset, betegség vagy poggyászkár esetén - figyelmeztet a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
 

tovább...
Budapest, 2016. június 10., péntek
Megkezdte a román garanciaalap (FGA) a károk kifizetését azon ügyfeleknek, akik már benyújtották kárkifizetési kérelmüket. Akik ezt még nem tették meg, már csak július 27-éig (a kárkifizetési kérelem nyomtatványon) nyújthatják be az FGA-hoz azt bármilyen biztosítás – így a kgfb – esetében a befizetett, de a biztosító által meg nem szolgált díjaikra vonatkozóan. Ugyaneddig az időpontig adhatják be a román Astra Biztosító nem kgfb-s károsultjai is az FGA-nál a kárkifizetési kérelmeiket.
 

tovább...
2016. június 9., csütörtök
Tovább nőtt a biztosítók felé irányuló bizalom a 2015-ös szinthez képest: a lakosság a pénzügyi szféra szereplői közül a leginkább a biztosítókban bízik – derül ki a Századvég Alapítvány kutatásából. A magyar lakosság körében a leginkább ismert biztosítástípus a lakásbiztosítás, ezt követi az élet-, illetve a kötelező gépjárműfelelősség-biztosítás (kgfb) az ismertségi listán.
 

tovább...
A hét eleji viharral kezdetét vette a nyári, viharos időszak: a kedd délutáni viharos időjárást követően több mint 4 ezer bejelentés érkezett a biztosító társaságokhoz. Az év május-augusztus közötti periódusában történik a legtöbb kár az ingatlanokban: 2010 és 2015 között, a május-augusztusi hónapokban több mint 885 ezer kárt rendeztek a hazai biztosító társaságok – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) az adatokat pénteken.
 

tovább...
A terrortámadásokat megelőzni nem mindig tudjuk, de a kockázatokat megfelelő elővigyázatossággal jelentősen mérsékelhetjük. Azok az utasok, akik rendelkeznek utasbiztosítással, minden segítséget megkapnak, ha egy ilyen sajnálatos esemény helyszínén tartózkodnak, és esetleg sérülést szenvednének – jelentette ki Horváth Péter, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) Utasbiztosítási Bizottságának elnöke a szövetség keddi sajtótájékoztatóján.
 

tovább...
A MABISZ, 2016. áprilisától új bérleménybe, az Andrássy út 93.-ba, az egykori Tőzsde épületébe költözött ahol - az irodaházi funkciók mellett - kialakítható lesz az épület adottságait kihasználó és az ágazati reputációt tovább erősítő új intézmény, a Biztosítási Látogatóközpont is.
 

tovább...
Jogerősen elrendelte a bukaresti táblabíróság a román Astra biztosító felszámolását, amelyet az összevont pénzügyi felügyelet (ASF) kezdeményezett tavaly augusztusban - közölték pénteken a román hírforrások - írja az MTI.
 

tovább...
A tőzsde előírhatja, hogy kibocsátóként csak jó üzleti hírnévvel rendelkező cég papírjait fogadja be, a kötvényeknél megjelenik a fokozottan kockázatos kategória, a Kártalanítási Számla kezelője pedig újabb esetekben követelheti a kötelező biztosítással nem rendelkezett jármű üzembentartójától az általa kifizetett kártérítést - egyebek mellett ezeket tartalmazza az a salátatörvény, amelyet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyújtott be a parlamentnek - írja a napi.hu.

tovább...
Márciusban 7494 személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 19,3 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben a hónapban, míg az első negyedévben 19 688-at, 15,4 százalékkal többet, mint egy éve - írja az MTI.

tovább...
Az egyik legerősebb El Nino tevékenység és az észak-atlanti oszcilláció pozitív fázisa alakították elsősorban a globális klímát 2015-ben, melyek a Csendes-óceáni térségben kivételes mennyiségű és erejű trópusi viharokat, Európában heves szélviharokat és áradásokat okoztak. A biztosított kárérték mégis relatíve alacsony tudott maradni a Guy Carpenter & Co. legfrissebb jelentése, a Global Catastrophe Review szerint.
 

tovább...
A Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) majdnem minden tagbiztosítója felvette a kockázatok közé a terrorcselekményeket valamilyen módon - mondta a Mabisz utasbiztosítási bizottságának elnöke az M1 aktuális csatornán csütörtökön.
 

tovább...
Az Astra Biztosító hazai nem kgfb-károsultjai a román biztosítási garanciaalap (FGA) honlapján elérhető magyar nyomtatványokat kitöltve adhatják be kárbejelentésüket, illetve egyéb (pl. díj-visszatérítési) igényüket a román garanciaalaphoz. Fontos, hogy a kérelmeknek legkésőbb március 3-ig be kell érkezniük az FGA-hoz.

tovább...
A február 24-i szökőnap a kötelező biztosítás díjfizetési határidejére is hatással van: azoknak az autósoknak, akiknek továbbra is év végi évfordulós a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításuk (kgfb), idén a szokásos március 1-jei határidő helyett már február 29 éjfélig rendezniük kell esedékes díjrészletüket – hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ). További három fontos tudnivaló: (1) a határidő az összegnek a biztosítóhoz való beérkezésére vonatkozik, (2) a késedelmes ügyfelek szerződéseit a biztosítóknak kötelező törölniük, (3) a szerződés újrakötésekor a fedezetlen időszakra utólag komoly fedezetlenségi díjat kell fizetni.

tovább...
Január második felének havas, fagyos napjait követően hirtelen ismét kátyúk olyan tömege lepte el a hazai utakat, amellyel a karbantartók csak fokozatosan, hetek, hónapok alatt tudnak megbirkózni. A következő hetek várható időjárása szintén kedvez a kátyúképződésnek, így egyelőre a helyzet javulására nem számíthatunk. Az esetenként akár többszázezer forintos mértéket is elérő kátyúkárokat elvileg az útkezelőknek kell állniuk, a kártérítési igények mintegy felét azonban visszautasítják. A kártérítés esélyét két fő dologgal növelhetjük: a kár megfelelő dokumentálásával, illetve kátyúbiztosítás megkötésével – figyelmeztet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

tovább...
Egy külföldi síelés során nem elég csak arra figyelemmel lenni, hogy a család minden tagja és az autó is biztosítva legyen, mindenképpen érdemes olyan biztosítást kötni, ami felelősségbiztosítási elemet is tartalmaz – hívja fel rá a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

tovább...
A nyugdíjbiztosítások és a befektetési életbiztosítások után a biztosítóknak ez évtől közzé kell tenniük a hagyományos megtakarítási életbiztosítások teljes költségmutatóját is egy friss jegybanki rendelet szerint. A rendeletet a tavaly meghirdetett etikus életbiztosítási koncepciója részeként publikálta az MNB.
 

tovább...
Az új biztosítási törvény nyomán a biztosítóknak januártól közölniük kell ügyfeleikkel a megtakarítási életbiztosítási termékek teljes költségmutatóját, s hosszabbítaniuk kell panaszfogadási célú nyitvatartási idejüket. A többes ügynökök ezentúl a függő biztosításközvetítők körébe tartoznak, az esetlegesen felszámolás alá kerülő biztosítóknál pedig – a gyorsabb kifizetések előkészítésére is – a felszámolónak napokon belül tájékoztatást kell adnia a folyamat megindultáról. Bővült a jegybank biztosításfelügyelési eszköztára is.
 

tovább...
Mintegy 16 ezer olyan magyarországi ügyfele van még a felszámolás alatt lévő román Astra Biztosítónak, akiknek minél előbb át kellene menni másik biztosítóhoz, mivel "potenciális károkozók" is lehetnek az utakon - mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője szerda reggel az M1 aktuális csatornán - tájékoztat az MTI.

tovább...
Évről évre jelentősen élénkül a használtautó-piac, a tavalyi év sem volt ez alól kivétel. 2015 utolsó negyedévében is folytatódott a használtautók eladásának a szárnyalása, ráadásul ha az egész évet nézzük, 12 százalékkal több autó cserélt gazdát, ugyanakkor az átlagárak is mintegy 3 százalékkal emelkedtek - számol be a privatbankar.hu.

tovább...
A gépjárműimportőrök az idén lassuló, de stabil piaci növekedésre számítanak - mondta Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) ügyvezető elnöke kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.
 
tovább...
Egy friss MNB rendelet alapján márciustól a biztosítási piac szereplői számára kötelező tartalmú írásos életbiztosítási igényfelmérő segíti az ügyfeleket az elvárásaiknak leginkább megfelelő életbiztosítási szerződés megkötésében - írja sajtóközleményben a Magyar Nemzeti Bank.

tovább...

A magyarok télen az aktív kikapcsolódást választják, így elsősorban kirándulni, túrázni, síelni vagy snowboardozni utaznak külföldre. Fél millió magyar rendszeresen hódol a téli sportoknak, közülük sokan Stájerországba látogatnak közelsége, megfizethető árai és változatos programjai miatt. Csorba-Simon László, a kreischbergi Mayer síiskola oktatója 5 olyan hasznos tippet oszt meg, melyekkel felhőtlen lehet a téli kikapcsolódás Ausztria fehér tartományában. Ha megfogadja tanácsait, élvezettel és biztonságban járhatja be kezdő és haladó Stájerország havas pályáit.
 


tovább...
A parlament módosította a kötelező felelősségbiztosításról szóló törvényt, jövőre a biztosítók már nem kínálhatnak jobb feltételeket az újonnan szerződő autósoknak, mint a régi ügyfeleknek.
 

tovább...
Mielőbb célszerű másik hazai biztosítónál megkötniük szerződésüket a még az Astra Biztosítónál kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkező ügyfeleknek. Ennek elmulasztása kockázatos, mert az Astra hazai fióktelepének működése decembertől leállhat. Az astrás kgfb-biztosítottak miatt kárt szenvedett üzembentartók jelentsék be igényüket a MABISZ-nál.

 

tovább...
Az idei év végi kgfb-kampány az első, amelyben az autósoknak már kevesebb mint a fele érintett. Ennek megfelelően az érezhető díjemelés ellenére sem vár 180 ezernél több biztosítóváltót a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ). A saját biztosítójukhoz újraszerződőkkel és az Astra még meglévő ügyfeleinek átszerződéseivel együtt a szövetség mintegy 250 ezer szerződésváltással kalkulál, ami némileg elmarad a tavalyi év 270 ezres szintjétől.

tovább...
A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) 2016 januárjától közzéteszi a bejelentett járműjavító szervizek listáját, ezzel segítve a gépjárművek üzembentartóit a tájékozódásban - mondta Mikulás Róbert, az NKH Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal Jármű Módszertani Főosztályának vezetője az M1 aktuális csatornán hétfőn.

tovább...

Az MNB felfüggesztette a KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási termékértékesítését, korlátozta a biztosító eszközei feletti rendelkezési jogát és pénzügyi terv elkészítését írta elő a hiányosságok megszüntetésére. A pénzügyi helyzet rendezéséig érvényben maradó intézkedésekre a biztosító nem kellően megalapozott díjpolitikája, illetve a befektetési tevékenységéhez kapcsolódó kockázatok és a tartalékhelyzete miatt került sor.
 


tovább...
A gépjármű-felelősségbiztosítási (gfb) kárigények meglehetősen széles skálán mozognak Európában – állítja tegnap közzétett jelentésében az európai biztosítási és viszontbiztosítási szövetség. Az Insurance Europe adatai szerint 2013-ban az átlagos gfb kárigény a portugál 1200 euró és az olasz, illetve svéd 5000 euró között mozgott.
 

tovább...
Az Astra károsult biztosítottjai az adóhivataltól kérhetik vissza a nekik visszajáró baleseti adót - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.
 

tovább...

Csaknem 44 százalékkal több adót igényelt vissza a lakosság a nyugdíjcélra félretett megtakarításai után, mint tavaly. A kasszák egyéni befizetései is nőnek - írja a vg.hu.
 


tovább...

A biztosítóknak október 1-jei határidővel akkor is be kell fogadniuk a – korábbi szerződésüket szeptember 30-ig közös megegyezéssel megszüntetett, és ezt jelző – volt Astra-biztosítottak kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási ajánlatát, ha az Astra Biztosító még nem jelentette be a központi kártörténeti nyilvántartási rendszerben a régi szerződés lezárultát - közölte az MNB.


tovább...
Az Országgyűlés kedden módosította a biztosítási és a tőkepiaci törvényeket. A döntés értelmében a biztosítónak értesítenie kell ügyfelét a szerződés általa javasolt módosításáról.

tovább...
Az idei első félévben nagy változás nem történt a hazai biztosítási piacon: már a 2014-es számok mutatták a piac növekedését, ami idén is folytatódott. A folyamatos díjas életbiztosítások is növekedésnek indultak, egyedül az egyszeri díjas biztosítások piaca csökkent, 2,5%-kal. A gépjármű-biztosítások is növekedni tudtak. A kgfb-díjak emelkedése prudenciális szempontból pedig teljesen indokolt – mondta Pandurics Anett, a MABISZ elnöke, a szövetség 6. nemzetközi biztosítási konferenciáján.

tovább...
Az alábbiakban a MABISZ 2015. október 8-i közleményét olvashatják tisztelt ügyfeleink!
 
tovább...
Gépjárműadat-lekérdező szolgáltatással segítik a használtautó vásárlókat: egy ügyfélkapu regisztrációval és az adott gépjármű rendszámával bármikor online lekérdezhetők a jármű adatai, például a kilométeróra állása - közölte a szolgáltatást elindító Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH).

tovább...
Bár a hűvösebb időben egyre több otthonban kezdenek el fűteni, még nem késő a hivatalos fűtési szezon kezdete előtt szakemberrel ellenőriztetni a tüzelő-fűtőberendezéseket és az égéstermék-elvezető rendszereket – tudatta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

tovább...
A román Astra Biztosító hazai károsultjai számára – egyes téves sajtóhírekkel szemben – a román és a magyar garanciaalap törvényi előírás alapján helytállni köteles, s ehhez rendelkeznek is a szükséges forrásokkal. Az augusztus 17. utáni kgfb-károk szemlézését, a kárdokumentáció összeállítását és a kárkifizetést is a MABISZ már végzi. A biztosító felszámolásának elrendelésével a korábbi károkra vonatkozóan is megindulnak a garanciaintézmények kifizetései. Az Astra-ügyfeleknek célszerű elfogadni a biztosító közös megegyezéses szerződésmegszüntetésre vonatkozó ajánlatát.

tovább...
Budapest, 2015. szeptember 14. A román Astra Biztosító ügyfeleinek a következő napokban lehetőségük lesz biztosítási szerződésük közös megegyezéssel történő megszüntetésére egy, a biztosító fióktelepétől levélben kapott megállapodás aláírásával és visszaküldésével. Az MNB e héten bejelentést tesz a folyamatban lévő gépjárműbiztosítási kárügyek magyar nyelvű gyors, akadálymentes rendezésének lehetőségéről is.

tovább...
A MABISZ fogadja a román Astra Biztosító hazai ügyfelei által okozott, de az Astra Biztosítóhoz még be nem jelentett kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) károkkal kapcsolatos kárbejelentéseket, és közreműködik a kárfelmérés folyamatában is. A jövőben bekövetkező Astrás káresemények csökkentése érdekében az ügyfeleknek az Astra felajánlja a szerződések közös megegyezéssel történő megszüntetésének lehetőségét. A lakásbiztosítással és casco-val rendelkező ügyfelek már akár most is köthetnek új szerződést más biztosítónál.
tovább...
A román Astra Biztosító magyarországi fióktelepénél nem köthetők újabb biztosítások, és a díjnemfizetés miatt megszűnt kötelező gépjármű-felelősség biztosítási szerződéseket is csak más piaci szereplőnél lehet újrakötni - közölte az MNB.

tovább...
A GfK biztosításpiaci felmérésének adatai szerint 2015 első fél évében a magyar felnőttek 68 százaléka, azaz tízből heten rendelkeztek lakásbiztosítással. A fennmaradó 30 százalék otthonát nem védi biztosítás, igaz csak közel 70 százalékuk rendelkezik saját lakással - írja az MTI.

tovább...
Budapest, 2015. augusztus 26. - A román és a magyar biztosítási garanciarendszer is helytáll a román Astra Biztosító magyarországi fióktelepének károsultjai számára azt követően, hogy a biztosítót felügyelő román felügyeleti hatóság visszavonta az Astra román cégének tevékenységi engedélyét és kezdeményezte annak felszámolását. Az MNB a román felügyelettel való egyeztetéseken képviseli a magyar fogyasztók érdekeit.
tovább...
Minimálisra kell szorítani azon eszközök és iratok számát, amelyeket magunkkal viszünk nyaraláskor. Adókártyára és tb-kártyára alkalmasint nem lesz szükségünk, jogosítványra is csak akkor, ha külföldi autóvezetést tervezünk. Ha viszont megtörténik a baj, és a bankkártya is az elcsent iratok között van, célszerű először azt letiltatni a kibocsátó banknál. Ezzel további veszteségektől óvhatjuk meg magunkat, a kártya letiltását követően arról levont összegeket ugyanis a bank megtéríti – írja a hirado.hu.

tovább...
Kánikulával és hatalmas viharral indul a nyár Magyarországon: a június 9-i, délutáni vihart követően közel 2000 kárbejelentés érkezett kevesebb, mint 24 óra alatt a biztosító társaságokhoz. A károk becsült értéke meghaladja a 320 millió forintot – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) a legfrissebb adatokat csütörtökön.

tovább...
A 2015. július 8-án délután az országon átvonuló vihar az idei év eddigi legnagyobb pusztítását okozta Magyarországon: az összesített adatok szerint a károk száma az előzetes becsléseknél jóval magasabb: megközelíti a 35 ezret. A károk becsült értéke közel 4,8 milliárd forint – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) a legfrissebb adatokat csütörtökön.

tovább...
A biztosítók egy része már tavaly is két számjegyű mértékű növekedést tapasztalt az utasbiztosításoknál, és az idén tovább emelkedik a szerződések száma és a díjbevétel is - írja a Világgazdaság.hu.

tovább...
A felhőtlen nyaralás érdekében érdemes néhány egyszerű, de hasznos előkészületet tenni, melyekkel megóvhatjuk otthonunkat a betörők elől. A Groupama Garancia Biztosító az elmúlt évek tapasztalatai alapján most 10 olyan lépést gyűjtött össze, melyek segítségével elkerülhetünk egy betörést vagy épp az értéktárgyaink ellopásából származó lelki és anyagi károkat.
 

tovább...
A kelet-közép-európai térségben Budapest a harmadik legkedveltebb város a világ legnépszerűbb úticéljainak ranglistáján, melyet a MasterCard a külföldi látogatók adott évre vonatkozó becsült létszáma alapján állít össze évről évre. Az utazók számát tekintve a magyar főváros a régióban a második leggyorsabb ütemben növekvő város.

tovább...
A kis- és közepes vállalkozások vezetőinek 66%-a nincs tisztában azzal, hogy mire jó a vezető tisztségviselők felelősségbiztosítása – derül ki az Allianz felméréséből.

tovább...
A biztosítási szektor összesített díjbevétele az idei év első három hónapjában 2 százalékkal volt magasabb, mint az előző év azonos időszakában. A nem életbiztosítási üzletág az előző évihez képest növekedni tudott, az életbiztosítási üzletág bevételei azonban elmaradtak az egy évvel korábbitól – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) a 2015. évi első negyedéves adatokat.

tovább...
Mától hatályos a jegybank biztosítási elektronikus tevékenységet szabályozó ajánlása, melynek alkalmazását szeptembertől várja el az MNB a piac szereplőitől. A cél, hogy az ügyfelek valós igényüknek megfelelő biztosítást köthessenek, s ehhez alapos, szakszerű közvetítői tanácsokat, illetve könnyen összehasonlítható elektronikus ajánlatokat kapjanak.

tovább...
A magyar munkavállalók nagy többsége a bevételeinek mintegy 5 százalékát teszi félre a nyugdíjas éveire, miközben a globális kutatásban részt vevő 34 országban mindenhol nagyobb a megtakarítások aránya - idézi a Randstad Workmonitor nemzetközi felmérését az Mfor.hu.

tovább...
A biztosítási vezetőket leginkább az ügyfél-elégedettség fenntartása, a stabilitás és növekedés, valamint a költségcsökkentés foglalkoztatja, amely kihívások kezelésében az IT-nek is fontos szerepet szánnak - derül ki az üzleti szolgáltatásokat és technológiai megoldásokat kínáló vezető globális vállalat, a Genpact legújabb tanulmányából.

tovább...
Miközben az év első hónapjaiban a magyarok közül is sokan utaznak el síelni, a néhány napos kiruccanásokra gyakran felejtenek el utasbiztosítást kötni. Pedig a síelés veszélyes sport, és igen sokba is kerülhet: akár egy kisebb baleset egészségügyi és mentési költsége is több száz, akár több ezer euróba kerülhet – figyelmeztet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

tovább...
A biztosítók mellett a biztosításközvetítők, köztük az alkuszcégek is megszenvedték a válság eseményeit, a piacon maradók azonban megerősödve jutottak túl az elmúlt néhány év nehézségein. A biztosítási piac pozitív fordulatát lassan az alkuszok is megérzik, így optimista a jövőt illetően Papp Lajos, akit ismét megválasztottak a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) elnökének. Interjú.

tovább...
Szezononként ötezer pár sílécnek kél lába Ausztriában, ezért érdemes lehet "síútlevelet" váltani. Elsősorban a hütték (büfék) kínálják a legtöbb lehetőséget a tolvajoknak, sok sportoló ugyanis ebédszünetet tartva gyakran felügyelet nélkül hagyja a léceit. A 2013-as téli szezonban például naponta több mint 30 párat loptak el - hívta fel a figyelmet a tolvajokra a VVO osztrák biztosítótársaság és a rendőrség.

tovább...
A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) pénteki közgyűlése Papp Lajost, az Eurorisk Biztosítási Alkusz Kft. ügyvezetőjét választotta meg további két évre a szövetség elnökének. Papp Lajos korábbi elnökségi ciklusai alatt a teljes alkuszi piac teljesítményének közel 60 százalékát képviselő FBAMSZ a biztosítási szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek elismert képviselőjévé vált, miközben szakmai érdekvédelmi szerepkörében számos jelentős biztosításszabályozási kérdésben lépett fel kezdeményezőként. 

tovább...
Megfordulni látszik a lakásbiztosítási piacon tapasztalható visszaesés évek óta tartó tendenciája. Igaz, egyelőre inkább csak stagnálást, mintsem látványos növekedést mutatnak az adatok, a trend azonban mindenképpen pozitív. A szerződések darabszáma tavaly 13 ezerrel nőtt az előző évihez képest – derül ki a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) adataiból. 

tovább...
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Társadalmi felelősségvállalási stratégiájának kiemelten fontos része a pénzügyi fogyasztóvédelem erősítése, valamint a pénzügyi tudatosság és kultúra fejlesztése. Ennek érdekében az MNB Pénzügyi Navigátor címmel 40 különböző pénzügyi helyzetet átfogó tájékoztató füzetsorozatot készített.
Az első biztosítási témájú kiadvány (Gépjárműve biztosításáról címmel) már megtekinthető a honlapunkon a Biztosítási segédlet menü Pénzügyi Navigátor Füzetek menüpontjában vagy az alábbi linken:
Gépjárműve biztosításáról

tovább...
2015. január 28., szerda

Az elmúlt hetek enyhe, tavaszias időjárásának egyik pozitív hatása volt, hogy az autósok viszonylag kevés kátyúval találkozhattak. A legutóbbi hétvégén beköszöntő téli időjárásnak, valamint a fagyos éjszakák és a melegebb nappalok váltakozásának hatására azonban hirtelen megnőtt az úthibák száma. A kátyúk miatt keletkező károk komolyabb esetben több százezer forintos kiadást is okozhatnak az autótulajdonosoknak, ám az adott útszakasz kezelője csak szigorú feltételek teljesülése esetén fizet kártérítést – így az igények mintegy felét elutasítják. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) bemutatja a legfontosabb buktatókat, egyben felhívja a figyelmet arra, hogy továbbra sem késő az idei szezonban megkötni egy kátyúbiztosítást.

tovább...
A január elejei földrengéseket követően 1626 kárbejelentés érkezett a biztosító társaságokhoz, a károk becsült összege eléri a 190 millió forintot - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) pénteken az MTI-vel.

tovább...
A világ legnagyobb biztosítóinak listáját számos kritérium alapján fel lehet állítani, például díjbevétel, piaci kapitalizáció, összes bevétel, nyereség, eszközök értéke, vagy akár a földrajzi lefedettség alapján is. A mostani listán a legnagyobb bevétellel rendelkező biztosítótársaságok szerepelnek (nem sorrendben).

tovább...
A hat hónapnál hosszabb időre kötött életbiztosításokat 30 napon belül, indoklás nélkül felmondhatja az ügyfél - egyebek mellett ezt tartalmazza a kedden elfogadott új biztosítási törvény. Az Országgyűlés 147 igen szavazattal, 4 nem ellenében, 24 tartózkodás mellett hagyta jóvá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter előterjesztését. 

tovább...
December végéig köthet nyugdíjbiztosítást, illetve módosíthatja nyugdíjbiztosítási szerződésének összegét az, aki ki szeretné használni a január 1-jétől lehetséges adójóváírás lehetőségét. Évi legfeljebb 130 ezer forint összegben vehetnek igénybe adókedvezményt a nyugdíjbiztosítással rendelkezők – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ). 

tovább...
Bár még mindig több mint 2 millió jármű üzembentartója érintett az év végi kgfb-váltási időszakban, eddig a tapasztalatok alapján mindössze 3-4 százalékuk döntött úgy, hogy él a biztosítóváltás lehetőségével. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) szerint kampányról már nem érdemes beszélni, hiszen – miközben a piaci szereplők zöme minimális marketingtevékenységet folytat – a váltást kezdeményezőknek az időszak végére várható létszáma csupán a hetede lesz az öt éve tapasztalt másfélmilliós tömegnek.

tovább...
Egyre inkább kockázatarányos díjakat alakítanak ki a hazai gépjármű-felelősségbiztosítók, az autósok egyre inkább személyre szabott díjat fizetnek. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) átlagdíj 19 887 forint volt 2014 első félévének végén, de a személyautók éves átlagos díja ennél is alacsonyabb: 13-14 ezer forint között alakult – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) hétfőn. 

tovább...
Kevesebb, mint egy hónap és itt az új kgfb-kampány, igaz, a gépjármű-tulajdonosok között kisebbségbe kerülnek az év végi váltók. A 4 milliót meghaladó szerződés közül alig másfél millióan lehetnek jogosultak a váltásra az előttünk álló hetekben – írja a Privátbankár.hu.
tovább...
Az elmúlt négy év május-augusztusi időszakában több mint 762 ezer kárbejelentés érkezett a biztosító társaságokhoz, ezek kárösszege megközelíti a 60 milliárd forintot. 2014. május 1-je és augusztus 31-e között több mint 134 ezer bejelentést regisztráltak a biztosítók, a károk volumene eléri a 8,1 milliárd forintot – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) a legfrissebb összesített adatokat.
 
tovább...
Tisztelt Ügyfeleink!
Megújult honlappal ünnepeljük cégünk fennállásának 20. évfordulóját.
Továbbra is állunk szíves rendelkezésükre, telefonon és személyesen is.
Üdvözlettel:
Eurorisk Kft.

 
tovább...


Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.07.08
PoweredBy: SK Trend Kft